Domácí chléb pečený v troubě

Začneme tím, že si vytvoříme kvásek z trošky mouky, vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru. Dobře promícháme a dáváme někam do tepla vykynout.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg hladká mouka
1 lžíce sůl s kmínem
500 ml vlažná voda
5 dkg čerstvé kvasnice
1 lžička cukr krystal
podle potřeby rozpuštěné máslo
slaná voda
Postup vaření podle receptu
Ve větší míse si vypracujeme těsto z kila mouky, lžíce soli s kmínem, půllitru vlažné vody a vykynutého kvásku.
Těsto necháme řádně vykynout a to asi hodinu, hodinu a půl..
Z něj pak vytvoříme 2 bochánky, které pokládáme na vymazaný plech. Na něm je necháme ještě chvíli dokynout. Pak je vkládáme do předehřáté trouby přibližně na 200°C na 10minut zapéct. Po 10minutách vyndáme, potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou. Pak pečeme dál, asi tak půl hodiny. Nezapomínejte chleba hlídat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat čerstvé pečivo. Jeho příprava vyžaduje jen několik základních surovin, jako jsou mouka, voda, sůl a kvasnice. Výhodou domácího chleba je možnost experimentovat s různými druhy mouky a přísadami, jako jsou semínka nebo bylinky. Pečení v troubě vytváří nádhernou kůrku a aromatickou vůni, která naplní celý domov. Čerstvý chléb je nejen skvělým základem pro sendviče, ale i lahodným doplňkem k polévkám a salátům.