Domácí housky

S domácí pekárnou je pečení housek jednoduché. Vyzkoušejte tyto křupavé housky, které během pečení naplní váš domov úžasnou vůní. Jsou také velmi působivé na pohled a…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g polohrubá mouka
250 g hladká mouka
180-200 ml mléka
1/2 kostky droždí (čerstvého)
80-100 g sádla (rozpuštěného, nebo hery)
2 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
1 vejce
Na posypání (dle chuti)
lněné semínko
mák
sezam
kmín
Postup vaření podle receptu
Nejprve do mísy v pekárně vlijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a sůl (přitom sůl se nesmí dotýkat droždí) a nakonec přidáme oba druhy mouky.
V malé misce smícháme droždí s cukrem, dokud nevznikne kašička, kterou poté přilijeme do mouky. Následně spustíme program na výrobu těsta.
Po prohnění a vykynutí těsta utvoříme housky.
Těsto rozdělíme na zhruba 8-9 kousků a z každého vyválíme tři prameny, které potom splétáme do copánku.
Ponecháme těsto na pečícím papíru kynout po dobu 30 minut.
Pak povrch potřeme vajíčkem a posypeme podle chuti (lněnými semínky, mákem, sezamem nebo kmínem).
Pečeme v peci na 170 °C přibližně 25 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí housky
Domácí housky jsou lahodným a voňavým pečivem, které si můžete snadno připravit i sami doma. Jejich příprava nezabere příliš času a výsledkem jsou měkké a nadýchané houstičky, ideální k snídani nebo k svačině.
Často se podávají čerstvé, potřené máslem nebo jako doplněk k polévkám a salátům. K přípravě se používají základní suroviny, jako je mouka, voda, droždí, sůl a cukr. Domácí housky si zamilujete nejen pro jejich chuť, ale i pro pohodovou atmosféru, kterou jejich pečení přináší.