Housky

Housky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

V poslední době častěji pekli housky doma. Když se v kuchyni rozline aroma čerstvě upečených housek nebo rohlíků, na ty gumové z obchodu už si ani nevzpomeneme.

Ingredience aneb co potřebujete

520 ml mléka
50 g Ramy
750 g hladké mouky
50 g sójove mouky
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
30 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného droždí)
Solamyl
mák (nebo semínka)

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a spustíme program na přípravu těsta.

Než program skončí, je potřeba vyjmout těsto z pekárny a nechat ho kynout v míse, jinak nám uteče.

Uhněteme těsto na housky a necháme je kynout na plechu. (Používám pod ně pečicí papír nebo teflonovou fólii.)

Trubku zahřejeme na 220 °C.

Vlažné mléko smícháme s vodou a Solamylem. Housky tuto směs potřeme a posypeme mákem nebo jinými semínky.

Vložíme to do mírně předehřáté trouby a po zhruba 10 minutách snížíme teplotu a dopečeme, dokud nezíská růžovou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Housky

Housky, známé také jako "houskové knedlíky," jsou tradiční české pečivo vyrobené z kynutého těsta. Jsou měkké, nadýchané a skvěle se hodí k různým pokrmům, jako jsou omáčky, guláše nebo jako příloha k masu. Housky se často podávají čerstvé a ještě teplé, což z nich dělá oblíbenou volbu při rodinných obědech a svátcích. Jejich vůně a chuť nám připomínají domácí kuchyni a tradice našich babiček.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (61 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: svačina, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, do 50 korun, slovenská, pečení, slané pečivo, kynutí, snídaně, domácí pekárna, housky, rohlíky, bagety

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Housky.

Přidat komentář