Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 1

Příprava slaného cibulového koláče je jednoduchá a výsledek je opravdu vynikající. Silná chuť cibule je vylehčena smetanou a koláč má také krásnou vůni.

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
300 g hladké mouky
150 ml vody
1/2 lžičky sušeného droždí
30 g oleje
sůl

Náplň
200 ml zakysané smetany
200 g tvarohu (tučného)
500 g cibule
250 g slaniny
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
tymián
bazalka
oregáno

Postup vaření podle receptu

Do mísy dáme mouku, do které přidáme sůl a droždí. Postupně vlijeme vodu a olej a vypracujeme těsto. Necháme ho chvíli odstát.

Troubu včas na maximum předehřejeme. Zapékací nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem.

Mezitím pokrájíme slaninu na menší kousky a osmahneme ji. Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Přidáme ji k slanině a krátce opékáme.

V míse spojíme smetanu s tvarohem, přidáme sůl, pepř, česnek, oregano a bazalku.

Těsto vyválíme a dáme do předem připravené formy.

Na těsto naneseme tvarohovou směs a na vrch přidáme cibuli se slaninou. Lehce posypeme tymiánem.

Pekli jsme při maximální teplotě trouby po dobu přibližně 7 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč, známý jako quiche, je lahodné jídlo pocházející z francouzské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizované cibule, smetana, vejce a sýr, které jsou pečlivě smíchány a nalité na křehké těsto. Tento koláč je ideální jako předkrm nebo hlavní chod, servíruje se teplý nebo studený. Jeho bohatá chuť a aroma jsou výsledkem dlouhého vaření cibule, které dodává pokrmu nezaměnitelný charakter. Francouzský cibulový koláč je oblíbený nejen ve Francii, ale i po celém světě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: Zelenina, svačina, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, pečení, podzimní, zimní recepty, bylinky, slané pečivo, kynutí, francouzská, slané koláče, domácí pekárna, ano, šéfe

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzský cibulový koláč.

Přidat komentář