Francouzský cibulový koláč

Příprava slaného cibulového koláče je jednoduchá a výsledek je opravdu vynikající. Silná chuť cibule je vylehčena smetanou a koláč má také krásnou vůni.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
300 g hladké mouky
150 ml vody
1/2 lžičky sušeného droždí
30 g oleje
sůl
Náplň
200 ml zakysané smetany
200 g tvarohu (tučného)
500 g cibule
250 g slaniny
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
tymián
bazalka
oregáno
Postup vaření podle receptu
Do mísy dáme mouku, do které přidáme sůl a droždí. Postupně vlijeme vodu a olej a vypracujeme těsto. Necháme ho chvíli odstát.
Troubu včas na maximum předehřejeme. Zapékací nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
Mezitím pokrájíme slaninu na menší kousky a osmahneme ji. Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Přidáme ji k slanině a krátce opékáme.
V míse spojíme smetanu s tvarohem, přidáme sůl, pepř, česnek, oregano a bazalku.
Těsto vyválíme a dáme do předem připravené formy.
Na těsto naneseme tvarohovou směs a na vrch přidáme cibuli se slaninou. Lehce posypeme tymiánem.
Pekli jsme při maximální teplotě trouby po dobu přibližně 7 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč, známý jako quiche, je lahodné jídlo pocházející z francouzské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizované cibule, smetana, vejce a sýr, které jsou pečlivě smíchány a nalité na křehké těsto. Tento koláč je ideální jako předkrm nebo hlavní chod, servíruje se teplý nebo studený. Jeho bohatá chuť a aroma jsou výsledkem dlouhého vaření cibule, které dodává pokrmu nezaměnitelný charakter. Francouzský cibulový koláč je oblíbený nejen ve Francii, ale i po celém světě.