Domácí chléb

Připravíme kvásek: smícháme vodu, trochu cukru a droždí. Po vykynutí ho vlijeme do mouky s ostatními ingrediencemi. Cesto by mělo být jemné a trochu řídké, podle potřeby přidáme vodu.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
2 kávové lžičky soli
1/2 lžíce octa
trošku kmínu
semínka dle chuti
slunečnicová semínka
dýňová semínka
Postup vaření podle receptu
Připravíme kvásek z vody, malého množství cukru a droždí. Po vykynutí ho přikápneme do mouky a dalších ingrediencí. Těsto by mělo být měkké a trochu řidší, vodu přidáváme podle potřeby. Po prvním kynutí ho ještě jednou promícháme, aby opět vykynulo, a na plechu necháme kynout potřetí.
Pečieme při teplotě 200°C asi 20-30 minut a poté necháme 10 minut zakryté v teplé troubě. Potřeme vodou a zabalíme do utěrky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí chléb
Domácí chléb je oblíbeným pokrmem, který voní po celé kuchyni. Jeho příprava je jednoduchá, stačí mouka, voda, sůl a droždí. Hlavní výhodou domácího chleba je jeho čerstvost a možnost přizpůsobení ingrediencí podle vlastních chutí. Můžete přidat semínka, bylinky nebo ořechy pro obohacení chuti. Pečení domácího chleba přináší radost a uspokojení, když se z křupavé kůrky a nadýchaného středu stává dokonalý pokrm, který si vychutnáte s máslem nebo s oblíbeným džemem.