Bavorské klobásy v listovém těstíčku

Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rozválíme listové těsto na tloušťku 2-3 mm. Následně nakrájíme pásky široké přibližně 2 cm a každou klobásu zabalíme do pásku těsta jako do trubičky. Poté je dáme…

Ingredience aneb co potřebujete

2 balení bavorské klobásy grilovací (po 330 g)
1 listové těsto
1 vejce

Postup vaření podle receptu

Na pracovní ploše rozválené listové těsto na tloušťku 2-3 mm nakrájíme na pásky široké přibližně 2 cm a každou klobásu obalíme do pásku těsta jako do trubičky.

Umístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 150-180 °C dozlatova. Podáváme se zeleninou, hořčicí, kečupem a tatarkou. Můžeme servírovat teplé nebo studené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bavorské klobásy v listovém těstíčku

Bavorské klobásy v listovém těstíčku jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavou texturu s bohatou chutí. Tyto klobásy, známé svou jemností a vyváženým kořením, jsou obaleny v máslovém listovém těstíčku, které při pečení krásně zlataví. Podávané často jako pochoutka na oslavy nebo večerní snack, skvěle se hodí k různým omáčkám, jako je hořčice nebo pikantní kečup. Každé sousto přináší jedinečný zážitek, který potěší všechny milovníky tradiční bavorské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, do 100 korun, levné, česká, snadný, pečení, večírky a oslavy, slané pečivo, slané koláče

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bavorské klobásy v listovém těstíčku.

Přidat komentář