Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Rozválíme listové těsto na tloušťku 2-3 mm. Následně nakrájíme pásky široké přibližně 2 cm a každou klobásu zabalíme do pásku těsta jako do trubičky. Poté je dáme…
Ingredience aneb co potřebujete
2 balení bavorské klobásy grilovací (po 330 g)
1 listové těsto
1 vejce
Postup vaření podle receptu
Na pracovní ploše rozválené listové těsto na tloušťku 2-3 mm nakrájíme na pásky široké přibližně 2 cm a každou klobásu obalíme do pásku těsta jako do trubičky.
Umístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 150-180 °C dozlatova. Podáváme se zeleninou, hořčicí, kečupem a tatarkou. Můžeme servírovat teplé nebo studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Bavorské klobásy v listovém těstíčku jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavou texturu s bohatou chutí. Tyto klobásy, známé svou jemností a vyváženým kořením, jsou obaleny v máslovém listovém těstíčku, které při pečení krásně zlataví. Podávané často jako pochoutka na oslavy nebo večerní snack, skvěle se hodí k různým omáčkám, jako je hořčice nebo pikantní kečup. Každé sousto přináší jedinečný zážitek, který potěší všechny milovníky tradiční bavorské kuchyně.

Tomáš Rohlena