Sýrovo-slaninový quiche

Spojte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř s dostatečným množstvím vody, aby se všechny ingredience spojily. Těsto důkladně prohnětejte, dokud nebude hladké, a potom ho rozválejte.
Ingredience aneb co potřebujete
225 g hladké mouky
100 g másla
25 g strouhaného Parmazánu
špetka Cayenského pepře (či mletého chilli)
NA NÁPLŇ
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (na tenká kolečka)
200 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
2 vejce
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce mléka
100 g sýra typu Čedar strouhaného
Postup vaření podle receptu
Smíchejte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř a přidejte tolik vody, aby se ingredience spojily. Těsto důkladně prohněteme dohladka, poté ho rozválíme a vyložíme jím formu na koláč o průměru 23 cm. Poté zakryjeme fólií a necháme 30 minut chladit.
Mezitím nastavíme troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Z vychladlého těsta odstraníme folii, umístíme ho na pečící papír a zatížíme fazolemi (ať už pravými, sušenými nebo keramickými) a pečeme 15 minut.
Odeberte fazole a papír, vraťte formu zpět do trouby a pečte bez zakrytí 5 až 10 minut, dokud lehce nezhnědne. Poté vyjměte a nechte těsto vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 150 až 130 stupňů.
Na pánvi zahřejte olej a opečte cibuli, dokud nezměkne, a slaninu, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté směs naneste na těsto a posypte polovinou sýra. V míse prošlehejte vejce se smetanou a mlékem a tuto směs rovnoměrně vlijte na předpečené těsto. Nakonec posypte zbylým sýrem. Pečte 35 až 40 minut, dokud náplň neztuhne a nezhnědne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrovo-slaninový quiche
Sýrovo-slaninový quiche je oblíbený francouzský slaný koláč, který kombinuje křehké těsto s bohatou náplní z vajec, smetany, sýra a křupavé slaniny. Jeho lahodná chuť a vůně zbaví každého chmurné nálady a potěší gastronomické smysly. Tento pokrm je ideální pro brunch, pikniky nebo jako rychlá večeře a lze ho podávat teplý i studený. Variabilní recept umožňuje přidání různých ingrediencí, jako jsou zelenina nebo bylinky, což zajišťuje, že si na svém quichu pochutnáte vždy jinak.