Sýrovo-slaninový quiche

Sýrovo-slaninový quiche
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 8

Spojte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř s dostatečným množstvím vody, aby se všechny ingredience spojily. Těsto důkladně prohnětejte, dokud nebude hladké, a potom ho rozválejte.

Ingredience aneb co potřebujete

225 g hladké mouky
100 g másla
25 g strouhaného Parmazánu
špetka Cayenského pepře (či mletého chilli)

NA NÁPLŇ
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (na tenká kolečka)
200 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
2 vejce
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce mléka
100 g sýra typu Čedar strouhaného

Postup vaření podle receptu

Smíchejte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř a přidejte tolik vody, aby se ingredience spojily. Těsto důkladně prohněteme dohladka, poté ho rozválíme a vyložíme jím formu na koláč o průměru 23 cm. Poté zakryjeme fólií a necháme 30 minut chladit.

Mezitím nastavíme troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Z vychladlého těsta odstraníme folii, umístíme ho na pečící papír a zatížíme fazolemi (ať už pravými, sušenými nebo keramickými) a pečeme 15 minut.

Odeberte fazole a papír, vraťte formu zpět do trouby a pečte bez zakrytí 5 až 10 minut, dokud lehce nezhnědne. Poté vyjměte a nechte těsto vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 150 až 130 stupňů.

Na pánvi zahřejte olej a opečte cibuli, dokud nezměkne, a slaninu, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté směs naneste na těsto a posypte polovinou sýra. V míse prošlehejte vejce se smetanou a mlékem a tuto směs rovnoměrně vlijte na předpečené těsto. Nakonec posypte zbylým sýrem. Pečte 35 až 40 minut, dokud náplň neztuhne a nezhnědne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrovo-slaninový quiche

Sýrovo-slaninový quiche je oblíbený francouzský slaný koláč, který kombinuje křehké těsto s bohatou náplní z vajec, smetany, sýra a křupavé slaniny. Jeho lahodná chuť a vůně zbaví každého chmurné nálady a potěší gastronomické smysly. Tento pokrm je ideální pro brunch, pikniky nebo jako rychlá večeře a lze ho podávat teplý i studený. Variabilní recept umožňuje přidání různých ingrediencí, jako jsou zelenina nebo bylinky, což zajišťuje, že si na svém quichu pochutnáte vždy jinak.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: svačina, snadné, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, předkrmy, slané pečivo, teplé, slané koláče, studené

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sýrovo-slaninový quiche.

Přidat komentář