Lístkový cibulový závin

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, mírně osolíme, opepříme a necháme ji vychladnout. Listové těsto rozválíme na dvě části a na ně položíme…
Ingredience aneb co potřebujete
4 velké cibule
3-4 lžíce oleje
sůl
pepř
kmín na posypání
asi 6 plátků sýra gouda
vejce na potření
400 g mražené listové těsto 400 g
pečící papír nebo olej
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kroužky, mírně osolíme a opepříme, a poté ji necháme vychladnout.
Vyválíme dva pláty listového těsta, posypeme je cibulí a plátky sýra, a poté je srolujeme.
Natřeme vejcem, které jsme rozšlehali, a posypeme kmínem nebo semínky.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě kolem 200 stupňů asi 20 až 25 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lístkový cibulový závin
Lístkový cibulový závin je delikátní pokrm, který spojuje křehké a jemné lístkové těsto s aromatickou cibulí. Cibule se nejprve osmaží do zlatova, poté se smíchá s kořením a bylinkami, což vytváří bohatou chuť. Závin se zabalí do těsta a peče do zlatova, čímž vzniká křupavý a chutný dezert nebo příloha. Je ideální jako předkrm nebo svačina, která potěší všechny milovníky dobrého jídla. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také jednoduchý na přípravu, což z něj činí oblíbenou volbu v české kuchyni.