Pažitkové listové kornoutky s pěnou z Nivy

Válené listové těsto o rozměrech 30 cm na 40 cm nakrájejte na pruhy široké 1 cm. Pruhy potřete žloutkem, poté je zaviňte do tvaru kornoutků a pečte při teplotě 180 °C.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g listového těsta
2 žloutky
100 g mascarpone
100 g Nivy
100 ml 40% smetany
½ lžičky citronové kůry
5 g sušené petržele
10 g čerstvé pažitky
pepř mletý
sůl dle potřeby
2 vejce natvrdo
100 g majonézy
Postup vaření podle receptu
Vyválíte listové těsto na rozměry 30 cm na 40 cm. Pokrájejte ho na pásky široké 1 cm a potřete je žloutkem. Pásky stočte do tvaru kornoutků a pečte při 180 °C, dokud nezískají zlatou barvu.
Nastrouhejte Nivu a uvařené vejce. Poté vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a přidejte nastrouhanou Nivu s vejcem. Do této směsi vmíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Osolte a opepřete podle chuti. Naplňte kornoutky touto směsí a ozdobte čerstvou petrželí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pažitkové listové kornoutky s pěnou z Nivy
Pažitkové listové kornoutky s pěnou z Nivy jsou lahodným a neobvyklým pokrmem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Křehké listové těsto, posypané čerstvou pažitkou, dokonale ladí s jemnou a krémovou pěnou z Nivy, která dodává jídlu bohatou chuť a aromatickou hloubku. Tento elegantní předkrm je ideální na oslavy či rodinné večery, kdy chcete překvapit své hosty něčím originálním a chutným. Vyzkoušejte kombinaci textur a chutí, která zanechá nezapomenutelný dojem.