Výborný domácí chléb

Kdo by občas neměl chuť upéci si svůj domácí chléb. Ta vůně, co se rozplyne po místnosti, když chléb vyndaváte z trouby.
Ingredience aneb co potřebujete
5 hrnků hladká mouka
2 hrnky voda - vlažná
3 polévkové lžíce polotučné mléko - vlažné
1 - 2 kávové lžičky kmínu
1 droždí (balení)
hladká mouka na vysypání podle sebe
voda
ocet na potírání
cukr
2 kávové lžičky sůl
Postup vaření podle receptu
Zkusme si to.
Nejdříve si vyndáme velkou mísu a suroviny, které potřebujeme.
Odměříme si mouku a vysypeme spolu s rozmělněným droždím do mísy. Přidáme cukr, sůl a kmín. Dolijeme vlažné mléko.
Všechny suroviny důkladně propracujeme a necháme kynout cca 1 hodinu.
Mezitím si vysypeme nádobu na pečení moukou.
Potom si dáme těsto na vál a snažíme se vytvarovat bochník. Ruce musí být vlhké. Těsto lepí.
Do připravené nádoby na pečení opatrně vložíme bochník. Nádobu s bochníkem necháme na stole ještě asi 20 minut kynout.
Mezi tím si musíme předehřát troubu.
Než bochník uložíme do trouby bude ho potřeba potřít směsí octa a vody.
S takto připraveným bochníkem šup do trouby na zhruba 5 - 10 minut zprudka. Potom pečeme polehoučku ještě dalších 45 minut.
Když je bochník v troubě, je ho potřeba několikrát potírat zase směsí octa a vody.
A potom už jen cítíme tu omamnou vůni čerstvě upečeného chleba.
S chutí do toho!
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborný domácí chléb
Výborný domácí chléb je sázkou na jistotu, pokud chcete potěšit rodinu či přátele. Jeho vůně naplní váš domov a tradiční receptura zaručuje skvělou chuť. Křupavá kůrka a nadýchaná střídka jsou neodolatelnou kombinací, kterou si zamilujete. Tento chléb je ideální nejen k snídani, ale i jako příloha k různým jídlům. Při jeho přípravě je důležité dodržet správný postup a čas na kynutí, aby se dosáhlo dokonalého výsledku. Jakmile jednou okusíte výborný domácí chléb, stane se nepostradatelnou součástí vaší kuchyně.