Výborný domácí chléb

Výborný domácí chléb
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kdo by občas neměl chuť upéci si svůj domácí chléb. Ta vůně, co se rozplyne po místnosti, když chléb vyndaváte z trouby.

Ingredience aneb co potřebujete

5 hrnků hladká mouka
2 hrnky voda - vlažná
3 polévkové lžíce polotučné mléko - vlažné
1 - 2 kávové lžičky kmínu
1 droždí (balení)
hladká mouka na vysypání podle sebe
voda
ocet na potírání
cukr
2 kávové lžičky sůl

Postup vaření podle receptu

Zkusme si to.

Nejdříve si vyndáme velkou mísu a suroviny, které potřebujeme.

Odměříme si mouku a vysypeme spolu s rozmělněným droždím do mísy. Přidáme cukr, sůl a kmín. Dolijeme vlažné mléko.

Všechny suroviny důkladně propracujeme a necháme kynout cca 1 hodinu.

Mezitím si vysypeme nádobu na pečení moukou.

Potom si dáme těsto na vál a snažíme se vytvarovat bochník. Ruce musí být vlhké. Těsto lepí.

Do připravené nádoby na pečení opatrně vložíme bochník. Nádobu s bochníkem necháme na stole ještě asi 20 minut kynout.

Mezi tím si musíme předehřát troubu.

Než bochník uložíme do trouby bude ho potřeba potřít směsí octa a vody.

S takto připraveným bochníkem šup do trouby na zhruba 5 - 10 minut zprudka. Potom pečeme polehoučku ještě dalších 45 minut.

Když je bochník v troubě, je ho potřeba několikrát potírat zase směsí octa a vody.

A potom už jen cítíme tu omamnou vůni čerstvě upečeného chleba.

S chutí do toho!

Co jste ještě nevěděli o receptu Výborný domácí chléb

Výborný domácí chléb je sázkou na jistotu, pokud chcete potěšit rodinu či přátele. Jeho vůně naplní váš domov a tradiční receptura zaručuje skvělou chuť. Křupavá kůrka a nadýchaná střídka jsou neodolatelnou kombinací, kterou si zamilujete. Tento chléb je ideální nejen k snídani, ale i jako příloha k různým jídlům. Při jeho přípravě je důležité dodržet správný postup a čas na kynutí, aby se dosáhlo dokonalého výsledku. Jakmile jednou okusíte výborný domácí chléb, stane se nepostradatelnou součástí vaší kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Výborný domácí chléb.

Přidat komentář