Škvarkové placky mé babičky

Škvarkové placky mé babičky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Pokud máte škvarky, vyzkoušejte upečení skvělých škvarkových placek podle receptu vaší babičky. Jsou voňavé, zlatavé a křupavé…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mouky hladké nebo polohrubé
300 g škvarků mletých nebo drobně nakrájených
30 g droždí
1 kostka cukru
150-200 ml mléka (dle potřeby)
2 vejce
sůl

Postup vaření podle receptu

Do menšího množství vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme kvásek vykynout.

Do mísy vložíme mouku, osolíme ji, přidáme škvarky, vejce, kvásek a podle potřeby nalijeme vlažné mléko.

Připravíme těsto a necháme ho odpočívat přibližně 30 minut.

Těsto rozválíme na tloušťku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme z něj malé placky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarkové placky mé babičky

Škvarkové placky mé babičky jsou lahodnou pochoutkou, kterou pamatuji z dětství. Tyto placky jsou připravené z křupavých škvarků a jemného těsta, které se peklo na pánvi. Babička je vždy podávala teplé, posypané hrubou solí, a každý kousek byl naplněn bohatou chutí domácí kuchyně. Skvěle se hodí jako příloha k polévce nebo jen tak k svačině. I dnes, když je peču, cítím vůni domova a vzpomínky na babiččiny bezstarostné dny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pečivo
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, pečení, večírky a oslavy, slané pečivo, drobné slané pečivo, kynutí, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Škvarkové placky mé babičky.

Přidat komentář