Škvarkové placky mé babičky

Pokud máte škvarky, vyzkoušejte upečení skvělých škvarkových placek podle receptu vaší babičky. Jsou voňavé, zlatavé a křupavé…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mouky hladké nebo polohrubé
300 g škvarků mletých nebo drobně nakrájených
30 g droždí
1 kostka cukru
150-200 ml mléka (dle potřeby)
2 vejce
sůl
Postup vaření podle receptu
Do menšího množství vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme kvásek vykynout.
Do mísy vložíme mouku, osolíme ji, přidáme škvarky, vejce, kvásek a podle potřeby nalijeme vlažné mléko.
Připravíme těsto a necháme ho odpočívat přibližně 30 minut.
Těsto rozválíme na tloušťku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme z něj malé placky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarkové placky mé babičky
Škvarkové placky mé babičky jsou lahodnou pochoutkou, kterou pamatuji z dětství. Tyto placky jsou připravené z křupavých škvarků a jemného těsta, které se peklo na pánvi. Babička je vždy podávala teplé, posypané hrubou solí, a každý kousek byl naplněn bohatou chutí domácí kuchyně. Skvěle se hodí jako příloha k polévce nebo jen tak k svačině. I dnes, když je peču, cítím vůni domova a vzpomínky na babiččiny bezstarostné dny.