Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce

Smícháme mouku s vejci, troškou oleje a špetkou soli. Pokud je to nutné, přidáme vodu. Uhněteme těsto a necháme ho odpočinout alespoň půl hodiny.
Ingredience aneb co potřebujete
Na těsto
200 g polohrubé mouky
2 vajíčka
olej
sůl
voda podle potřeby
Náplň
250 g mletého hovězího masa (čerstvého)
Na omáčku
200 ml husté smetany
30 g másla
55 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
muškátový oříšek
pepř
Postup vaření podle receptu
Smícháme mouku s vejci, přidáme trochu oleje a špetku soli. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Uhněteme těsto, které poté necháme odpočinout v lednici po dobu alespoň půl hodiny.
Maso vložíme do misky, osolíme a důkladně promícháme. Můžeme také přidat trochu nastrouhaného parmazánu.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a na dvou z nich lžící umístíme hromádky náplně.
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbývajícími pláty těsta a pořádně je rukama stlačíme, a to i kolem jednotlivých hromádek.
Vytvořené ravioli vyřízneme (pokud nemáme formu, můžeme použít například sklenici) a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
Na pánvi rozpustíme máslo se smetanou a zahříváme to zhruba jednu minutu.
Do směsi vložíme uvařené ravioli a vaříme je po dobu 30 vteřin. Následně přimícháme zbytek smetany, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán. Důkladně promícháme, krátce povaříme a okamžitě servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce
Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce jsou skvělým lahodným pokrmem, který spojuje italskou tradici s bohatou chutí. Těsto ravioli je jemné a křehké, zatímco náplň z hovězího masa je bohatá a plná umami. Smetanová omáčka dodává pokrmu krémovost a jemnost, čímž perfektně vyvažuje intenzitu masa. Tento pokrm je ideální pro zvláštní příležitosti i každodenní večeře, kdy chcete potěšit své chuťové buňky. Posypané čerstvou bylinkou, jako je bazalka nebo petržel, tvoří povrchovou tečku pro dokonalý zážitek z jídla.