Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce

Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Smícháme mouku s vejci, troškou oleje a špetkou soli. Pokud je to nutné, přidáme vodu. Uhněteme těsto a necháme ho odpočinout alespoň půl hodiny.

Ingredience aneb co potřebujete

Na těsto
200 g polohrubé mouky
2 vajíčka
olej
sůl
voda podle potřeby

Náplň
250 g mletého hovězího masa (čerstvého)

Na omáčku
200 ml husté smetany
30 g másla
55 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
muškátový oříšek
pepř

Postup vaření podle receptu

Smícháme mouku s vejci, přidáme trochu oleje a špetku soli. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Uhněteme těsto, které poté necháme odpočinout v lednici po dobu alespoň půl hodiny.

Maso vložíme do misky, osolíme a důkladně promícháme. Můžeme také přidat trochu nastrouhaného parmazánu.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a na dvou z nich lžící umístíme hromádky náplně.

Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbývajícími pláty těsta a pořádně je rukama stlačíme, a to i kolem jednotlivých hromádek.

Vytvořené ravioli vyřízneme (pokud nemáme formu, můžeme použít například sklenici) a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.

Na pánvi rozpustíme máslo se smetanou a zahříváme to zhruba jednu minutu.

Do směsi vložíme uvařené ravioli a vaříme je po dobu 30 vteřin. Následně přimícháme zbytek smetany, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán. Důkladně promícháme, krátce povaříme a okamžitě servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce

Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce jsou skvělým lahodným pokrmem, který spojuje italskou tradici s bohatou chutí. Těsto ravioli je jemné a křehké, zatímco náplň z hovězího masa je bohatá a plná umami. Smetanová omáčka dodává pokrmu krémovost a jemnost, čímž perfektně vyvažuje intenzitu masa. Tento pokrm je ideální pro zvláštní příležitosti i každodenní večeře, kdy chcete potěšit své chuťové buňky. Posypané čerstvou bylinkou, jako je bazalka nebo petržel, tvoří povrchovou tečku pro dokonalý zážitek z jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: hovězí maso, těstoviny, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, náročné, náročný, večírky a oslavy, italská, domácí těstoviny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce.

Přidat komentář