Rebarborovo-jablečná omáčka s brusinkami

Rebaboru umyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do malého hrnce, přidáme trochu vody a sušené brusinky, a zlehka zahřejeme...
Ingredience aneb co potřebujete
1 velký stonek rebarbory
2 jablka
1 lžíce sušených brusinek
1 lžíce zavařených brusinek
2 lžíce třtinového cukru
Postup vaření podle receptu
Rebaboru umyjeme, případně zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
Vložíme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody, přimícháme sušené brusinky, přivedeme k varu a přidáme jablka nakrájená na kostičky a cukr.
Vaříme, dokud se suroviny nezměknou a voda se neodpaří.
Na konci přidáme naložené brusinky a krátce povaříme, dokud směs nezhoustne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rebarborovo-jablečná omáčka s brusinkami
Rebarborovo-jablečná omáčka s brusinkami je lahodný doplněk k mnoha pokrmům. Tato aromatická omáčka kombinuje kyselost čerstvé rebarbory s jemnou chutí jablek a sladkostí brusinek, což vytváří skvělou harmonii chutí. Je ideální k masu, na palačinky nebo jako topping na zmrzlinu. Navíc je bohatá na vitamíny a antioxidanty, což z ní činí nejen chutný, ale i zdravý pokrm. Vyzkoušejte ji a osvěžte své jídlo originálním způsobem!