Smetanova bramborova kase s bataty

Sladké brambory zabalíme do alobalu, umístíme na plech a pečeme na 220 stupňů, dokud nezměknou (45 až 60 minut podle velikosti brambor). Měla jsem jeden...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
400 g (sladkych brambor) batáty
50 ml smetany
30 g masla
mleko dle potreby
sul
Postup vaření podle receptu
Sladké brambory zabalíme do alobalu, umístíme na plech a pečeme na 220 stupňů, dokud nezměknou (45 až 60 minut, podle velikosti brambor). Měla jsem jeden velký brambor, a každou polovinu jsem zabalila zvlášť a pekla je řeznou stranou nahoru.
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou.
Vodu slijeme, přidáme uvařené batáty (oloupané), máslo, teplou smetanu, mléko podle potřeby a vše rozmačkáme na kaši.
Ochutíme solí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanova bramborova kase s bataty
Smetanova bramborová kaše s bataty je lahodné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť brambor s příjemnou sladkostí batátů. Tato kombinace nejenže obohacuje tradiční recept, ale také přináší nové barevné a chuťové nuance. Smetana dodává kaši krémovost a bohatou texturu, čímž ji činí ideální přílohou k masovým pokrmům nebo zeleninovým specialitám. Tato kaše je nejen chutná, ale také zdravá, díky obsahu vitaminů a minerálů z batátů.