Špenátové noky

Špenátové noky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z listů špenátu vytlačíme vodu (pokud je mražený) a nasekáme je. V míse rozšleháme vejce, vmícháme špenát, sůl, olej, strouhanku a krupici a...

Ingredience aneb co potřebujete

Špenátové listy (nebo protlak)
Vejce
Česnek
Sůl
Pepř
150 g jemné krupice
Olej
Strouhanka

Postup vaření podle receptu

Z mraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme ho.

V míse důkladně promícháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a prolisovaný česnek.

Všechny ingredience důkladně promícháme tak, aby vznikla hustá směs, ze které pomocí namočených lžící tvarujeme noky a klademe je do vařící osolené vody.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátové noky

Špenátové noky jsou lahodným a výživným pokrmem, který spojuje jemnost bramborových noků s bohatou chutí špenátu. Tento pokrm je ideální jako hlavní jídlo nebo příloha. Noky se často podávají s máslovou omáčkou, sýrem nebo oblíbenou omáčkou na bázi smetany. Jsou nejen chutné, ale také zdravé, protože špenát je bohatý na vitamíny a minerály. Špenátové noky jsou oblíbené zejména mezi vegetariány a těmi, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o zelené potraviny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, levné, snadný, pro začátečníky, do 30 minut, přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátové noky.

Přidat komentář