Špenátové noky

Z listů špenátu vytlačíme vodu (pokud je mražený) a nasekáme je. V míse rozšleháme vejce, vmícháme špenát, sůl, olej, strouhanku a krupici a...
Ingredience aneb co potřebujete
Špenátové listy (nebo protlak)
Vejce
Česnek
Sůl
Pepř
150 g jemné krupice
Olej
Strouhanka
Postup vaření podle receptu
Z mraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme ho.
V míse důkladně promícháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a prolisovaný česnek.
Všechny ingredience důkladně promícháme tak, aby vznikla hustá směs, ze které pomocí namočených lžící tvarujeme noky a klademe je do vařící osolené vody.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátové noky
Špenátové noky jsou lahodným a výživným pokrmem, který spojuje jemnost bramborových noků s bohatou chutí špenátu. Tento pokrm je ideální jako hlavní jídlo nebo příloha. Noky se často podávají s máslovou omáčkou, sýrem nebo oblíbenou omáčkou na bázi smetany. Jsou nejen chutné, ale také zdravé, protože špenát je bohatý na vitamíny a minerály. Špenátové noky jsou oblíbené zejména mezi vegetariány a těmi, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o zelené potraviny.