Nastavovaná kaše

Uvaříme kroupy odděleně. Připravíme běžnou bramborovou kaši, do které vmícháme uvařené kroupy, kysané zelí, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Všechny ingredience důkladně promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
1,40 kg brambor
300 ml mléka
2 lžíce másla
30 dkg celých krup (uvařených) můžou být i krupky
10 dkg kysaného zelí syrové (rozsekat)
3 stroužky česneku
podle chuti sůl
pepř
majoránka
2 cibule - osmažit na sádle nebo oleji - na posypání kaše před servírováním
Postup vaření podle receptu
Kroupy uvaříme odděleně.
Připravíme tradiční bramborovou kaši, do které vmícháme vařené kroupy, kysané zelí, rozdrcený česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.
Servírujeme s uzeným masem a opečenou uzeninou dle preference. Kaši posypeme smaženou cibulkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše je tradiční české jídlo, které se obvykle připravuje z různých druhů obilovin, jako je třeba pšenice nebo oves. V minulosti se používala k hospodárnému využití potravin, zejména obilí a brambor. Kaše se vaří do hlava, často se dochucuje solí, máslem a kořením. Můžeme ji podávat jako přílohu, obvykle k masovým pokrmům. Dnes má nastavená kaše své místo i v moderní kuchyni a představuje výživnou a chutnou alternativu k běžným pokrmům.