Hrnkové knedlíky

Ti, kteří se obávají rozvařených knedlíků, mohou zkusit tyto, které se vaří přímo v hrníčku s objemem 250 ml. Je důležité ho důkladně vymazat, aby se knedlíky snadno vyndaly…
Ingredience aneb co potřebujete
7 včerejších rohlíků
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
0,5 l mléka
0,5 l polohrubé mouky
1 špetka soli
1/2 prášku do pečiva
máslo na vymazání hrníčků
Postup vaření podle receptu
Rohlíky pokrájíme na malé kousky, přelijeme je mlékem, přimícháme žloutky, zamícháme, pak přidáme prášek do pečiva, sůl a mouku a opět promícháme.
Připravíme tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta.
Máslem vymažeme hrníčky a naplníme je směsí, přičemž náplň by měla sahat do výšky 3/4 hrníčku.
Vložíme do hrnce a naplníme vodou do poloviny šálků, poté vaříme 20 minut.
Poté necháme pod pokličkou stát ještě 10 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, známým svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Připravují se smícháním těsta z mouky, prášku do pečiva, mléka a vajec, které se poté vaří v hrnci. Tento tradiční recept je ideální jako příloha k omáčkám, maso nebo zeleninovým jídlům. Hrnkové knedlíky jsou měkké, nadýchané a dodávají pokrmům lahodný chuťový zážitek. Jejich variabilita umožňuje přidávat různé ingredience, jako je špekel nebo bylinky, a tak si každý může připravit variantu podle svých preferencí.