Vejmrda po staročesku

Vejmrda po staročesku
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Vejmrda je tradiční česká příloha, která se používá jako dochucovadlo k zabijačkovým specialitám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem skvěle ladí s vařenými i pečenými pokrmy.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g křenu
3 jablka
10 g cukru
2 špetky soli
2 lžíce jablečného octa
120 ml hovězího vývaru

Postup vaření podle receptu

Vejmrdu připravujeme den dříve, aby se chutě dobře spojily.

Křen nastrouháme a jablka nejprve oloupeme a pak také nastrouháme.

Do směsi přidáme cukr, sůl, ocet a vychladlý vývar. Důkladně promícháme, zakryjeme a necháme odležet v chladničce.

Servírujeme k vepřovému kolenu spolu s chlebem a dalšími lahůdkami ze zabijačky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vejmrda po staročesku

Vejmrda po staročesku je tradiční české jídlo, které spojuje chutě a kulturu české kuchyně. Tento pokrm se skládá z dušeného masa, obvykle vepřového, které je vařeno s cibulí, česnekem a kořením. Vejmrda se často podává s knedlíky nebo bramborami a omáčkou, která vzniká redukcí vývaru. Je to sytý pokrm, ideální pro chladné dny, a v mnoha domácnostech se vaří při rodinných oslavách nebo svátcích. Je to klasika, která přesně vystihuje pohostinnost a bohatost české gastronomie.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, do 30 minut, přílohy, zimní recepty, ostatní, pikantní, masopust, zeleninové přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vejmrda po staročesku.

Přidat komentář