Čočka na kyselo

Čočka na kyselo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Chcete se najíst zdravě a levně, zkuste náš tradiční český recept na čočku.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g čočka
1 - 2 ks cibule
50 g tuk na smažení
3 lžíce hladká mouka
podle chuti sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

Čočku namočíme alespoň na hodinu do studené vody, potom uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Oloupeme a nakrájíme cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody. Do směsi přidáme podle chuti ocet. Vše povaříme a vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem a kyselou okurkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka na kyselo

Čočka na kyselo je tradiční české jídlo, které se těší oblibě díky své jednoduchosti a výživnosti. Hlavní ingrediencí je čočka, obvykle zelená nebo hnědá, která se vaří do měkka a poté se smíchá s octovou zálivkou, cibulí a kořením. Tato pokrm je často podáván jako příloha k masům nebo s uzeninou. Čočka na kyselo je nejen chutná, ale také zdravá, protože čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což z ní činí ideální součást vyvážené stravy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čočka na kyselo.

Přidat komentář