Čočka na kyselo

Chcete se najíst zdravě a levně, zkuste náš tradiční český recept na čočku.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g čočka
1 - 2 ks cibule
50 g tuk na smažení
3 lžíce hladká mouka
podle chuti sůl
ocet
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Čočku namočíme alespoň na hodinu do studené vody, potom uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.
Oloupeme a nakrájíme cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody. Do směsi přidáme podle chuti ocet. Vše povaříme a vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem.
Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem a kyselou okurkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je tradiční české jídlo, které se těší oblibě díky své jednoduchosti a výživnosti. Hlavní ingrediencí je čočka, obvykle zelená nebo hnědá, která se vaří do měkka a poté se smíchá s octovou zálivkou, cibulí a kořením. Tato pokrm je často podáván jako příloha k masům nebo s uzeninou. Čočka na kyselo je nejen chutná, ale také zdravá, protože čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což z ní činí ideální součást vyvážené stravy.