Houbové knedlíky

Houbové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, poté ji osmažíme na jedné třetině sádla. Přidáme na kostičky nakrájenou veku a vše společně osmažíme. V mléce rozmícháme vejce.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g čerstvých hub nebo žampionů (možno nahradit sušenými houbami)
3 lžíce sádla
1 menší cibule
50 g slaniny
1 lžíce strouhanky
2 lžíce hrubé mouky
350 g veky
2,5 dl mléka
1 vejce
mletý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Oloupanou cibuli nasekáme na malé kousky a opečeme ji na třetině sádla, poté přidáme na kostky pokrájenou veku a vše společně osmažíme.

V mléce rozšleháme vejce, osolíme, nalijeme na vychladlou osmaženou housku a krátce necháme odležet. Poté přimícháme prosátou mouku, strouhanou housku a mletý pepř.

Omyté houby nakrájíme na malé plátky, osmažíme na kostkách slaniny, necháme zchladnout a přimícháme do těsta, ze kterého formujeme malé kulaté knedlíky.

Vaříme je v osolené vodě po dobu přibližně 10 minut. Před servírováním knedlíky rozpůlíme a polijeme rozpuštěným sádlem. Mohou sloužit jako příloha k omáčkám nebo jako samostatné jídlo.

Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové knedlíky

Houbové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka hub. Vyrábějí se z těsta, jež obsahuje vařené brambory, mouku a sušené nebo čerstvé houby. Knedlíky se obvykle vaří ve vodě a podávají se jako příloha k masovým pokrmům nebo jako samostatné jídlo s omáčkou. Jejich jemná chuť a vůně lesních hub dělají z houbových knedlíků oblíbenou specialitu, která osloví nejen gurmány, ale i každého, kdo si chce vychutnat to nejlepší z české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: knedlíky, houby, restování, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, snadný, přílohy, bezmasá jídla, podzimní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Houbové knedlíky.

Přidat komentář