Houbové knedlíky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, poté ji osmažíme na jedné třetině sádla. Přidáme na kostičky nakrájenou veku a vše společně osmažíme. V mléce rozmícháme vejce.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g čerstvých hub nebo žampionů (možno nahradit sušenými houbami)
3 lžíce sádla
1 menší cibule
50 g slaniny
1 lžíce strouhanky
2 lžíce hrubé mouky
350 g veky
2,5 dl mléka
1 vejce
mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Oloupanou cibuli nasekáme na malé kousky a opečeme ji na třetině sádla, poté přidáme na kostky pokrájenou veku a vše společně osmažíme.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme, nalijeme na vychladlou osmaženou housku a krátce necháme odležet. Poté přimícháme prosátou mouku, strouhanou housku a mletý pepř.
Omyté houby nakrájíme na malé plátky, osmažíme na kostkách slaniny, necháme zchladnout a přimícháme do těsta, ze kterého formujeme malé kulaté knedlíky.
Vaříme je v osolené vodě po dobu přibližně 10 minut. Před servírováním knedlíky rozpůlíme a polijeme rozpuštěným sádlem. Mohou sloužit jako příloha k omáčkám nebo jako samostatné jídlo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové knedlíky
Houbové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka hub. Vyrábějí se z těsta, jež obsahuje vařené brambory, mouku a sušené nebo čerstvé houby. Knedlíky se obvykle vaří ve vodě a podávají se jako příloha k masovým pokrmům nebo jako samostatné jídlo s omáčkou. Jejich jemná chuť a vůně lesních hub dělají z houbových knedlíků oblíbenou specialitu, která osloví nejen gurmány, ale i každého, kdo si chce vychutnat to nejlepší z české kuchyně.