Špenát

Špenát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Co takhle vyzkoušet špenát? Ať už z čerstvých listů nebo z mraženého protlaku, špenát je v českých domácnostech připravován už mnoho let a každý má…

Ingredience aneb co potřebujete

1 balíček špenátového protlaku
2 lžíce hrubé mouky
1 vejce
trochu mléka
mletý pepř
sůl
3-4 stroužky česneku
1 cibule (velká)
50 g špeku

Postup vaření podle receptu

Nakrájejte slaninu na malé kostičky a cibuli na jemno.

Na oleji osmahněte slaninu, poté přidejte cibuli. Když cibule zezlátne, přisypte hrubou mouku a promíchejte, abyste vytvořili jíšku.

Nejdříve si připravte mléko a jakmile se mouka zhnědne, pomalu do ní přidávejte mléko a uvařte z toho hustou kaši.

Přidejte trochu špenátu - malou porci rozmraženého.

Zatímco se špenát zahřívá (dávejte pozor, aby se nepřipálil, pravidelně míchejte), oloupejte česnek a rozmačkejte ho, následně ho přidejte do špenátu. Osolte a opepřete, a jakmile se špenát dobře prohřeje, vmíchejte do něj vejce a ještě chvíli ho prohřejte.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenát

Špenát je listová zelenina, která je bohatá na živiny a vitamíny, zejména vitamin K, vitamin A a železo. Může být konzumován syrový v salátech nebo vařený, kdy si zachovává většinu svých prospěšných látek. Špenát se často používá jako přísada do různých pokrmů, jako jsou smoothie, omáčky nebo náplně do lasagní a koláčů. Díky své jemné chuti je oblíbený nejen mezi zdravotně orientovanými jedlíky, ale i mezi dětmi, když je správně upraven. Špenát má také antibakteriální vlastnosti a podporuje zdraví očí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: Zelenina, oběd, rychlé, běžný den, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, přílohy, smažení, dušení, zeleninové přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenát.

Přidat komentář