Zeleninová příloha k masu

Zeleninu umyjeme a připravíme. Kapustu vaříme v otevřeném hrnci asi 5 minut, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na jemno a pórek na půlkolečka a oboje…
Ingredience aneb co potřebujete
2 tácky čerstvé polévkové zeleniny
1 lžíce oleje
oříšek másla
2 polévkové lžíce smetany ke šlehání
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
2 kávové lžičky cukru
Postup vaření podle receptu
Zeleninu očistíme. Kapustu krátce povaříme v otevřeném hrnci asi 5 minut a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme na malé kousky, pórek na kolečka a obě ingredience osmažíme na vyšší pánvi s olejem a máslem. Zbytek zeleniny, kromě česneku, povaříme celé do poloměkka, poté je pokrájíme na větší kusy společně s kapustou a přidáme do pánve. Vše dobře promícháme a dál restujeme zhruba 5 minut.
Do pánve přidáme lisovaný česnek, osolíme a opepříme. Poté zakápneme citronovou šťávou a dochutíme cukrem. Na konec přimícháme smetanu a ihned sundáme z plotny.
Servírujeme jako přílohu k masovým pokrmům připraveným během krátké doby. Skvěle chutná také s volským okem nebo se ztraceným vejcem, které dáváme na zeleninu a jemně protrhneme, aby žloutek pronikl ke zelenině.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninová příloha k masu
Zeleninová příloha k masu je skvělým způsobem, jak obohatit každé jídlo o zdravé živiny a barevnost. Může zahrnovat širokou škálu čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brokolice, cuketa nebo paprika, které se dají připravit na různý způsoby – grilováním, pečením či dušením. Takové přílohy dodávají nejen chuť, ale i vitamíny a vlákninu, která je důležitá pro trávicí systém. Zeleninové směsi mohou být skvělým doplňkem jakéhokoli masa, ať už jde o kuřecí, hovězí nebo vepřové.