Pečené brambory se slaninou

Do hlubokého plechu nalijeme asi 4 polévkové lžíce oleje a rozetřeme ho po dně. Poté umyjeme celé brambory a podélně je rozkrojíme. Následně je položíme na plech a na ně...
Ingredience aneb co potřebujete
brambory
slanina na proužky
trocha oleje na plech
Americké brambory
troška bazalky
sůl
anýz
červená mletá paprika
bílé zelí
Postup vaření podle receptu
Na hluboký plech nalijeme přibližně čtyři lžíce oleje a rozložíme ho po celé ploše. Poté důkladně omyjeme brambory a rozkrojíme je podélně, přesně je položíme na plech. Osolíme je, ale dáme pozor, aby to nebylo příliš, protože zelí a slanina jsou už dost slané. Přidáme papriku a anýz místo kmínu a dáme plech do trouby na střední pozici. Po čtyřiceti minutách přidáme na brambory proužky slaniny a necháme je dopéct.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené brambory se slaninou
Pečené brambory se slaninou jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Brambory jsou pečlivě nakrájené na měsíčky, poté obalené křupavou slaninou a pečené do zlatova. Tento pokrm vyniká svou kombinací chutí - slanina dodává bramborám nasládlou, uzenou tóny, zatímco zlatavé brambory jsou měkké a voňavé. Ideálně se podávají jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo. Pečené brambory se slaninou představují jednoduchou, ale neodolatelnou pochoutku pro každou příležitost.