Cuketové noky usnadněné

Sklizňová sezóna cuket začíná a lidé hledají nové nápady na jídla z této zdravé a nízkokalorické zeleniny. Cuketové noky se dají snadno a rychle připravit a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 sáček bramborového těsta v prášku (sypký polotovar)
1 mladá cuketa (cca 400 g)
2 celá vejce
sůl
hrubá mouka dle potřeby
rozpuštěné sádlo
Postup vaření podle receptu
Cuketu, i se slupkou, nastrouháme na struhadle ve tvaru slzičky, přidáme vejce, osolíme a dobře promícháme.
Do směsi přidáme bramborové těsto z balení, důkladně promícháme a v případě potřeby dosypeme mouku. Těsto by mělo být dostatečně tuhé, aby bylo možné lžící tvarovat noky.
Do vroucí a osolené vody vkládáme noky o velikosti mezi pingpongovým a golfovým míčkem, podle vaší preference. Jakmile vyplavou na povrch, vaříme je ještě 7 minut.
Vezmeme děrovanou lžíci a potřeme ji rozpuštěným sádlem.
Podáváme jako doplněk k omáčce, k zelí, nebo samostatně s upečenou slaninou a osmaženou cibulkou, případně se zeleninovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové noky usnadněné
Cuketové noky usnadněné představují lahodnou a zdravou alternativu tradičních těstovin. Tyto noky jsou vyrobené z čerstvé cukety, mouky a vajec, což jim dodává jemnou chuť a vláčnost. Příprava je rychlá a jednoduchá, ideální pro každodenní vaření. Cuketové noky skvěle ladí s různými omáčkami, například s rajčatovou nebo máslovou s bylinkami. Navíc jsou nízkokalorické a přinášejí do stravy více zeleniny. Tento pokrm potěší jak vegetariány, tak i ty, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o lehčí varianty klasických těstovin.