Houskové knedlíky

Houskové knedlíky patří mezi tradiční pokrmy naší gastronomie, ať už s lahodnými omáčkami nebo s chutným gulášem. Připravte si vlastní nadýchané knedlíky a potěšte své blízké…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg polohrubé mouky
30 g kvasnic
2 rohlíky
2 vejce
500 ml mléka
1 lžička soli
Postup vaření podle receptu
Do mísy nasypeme mouku a přidáme sůl. Na mouku rozdrobíme droždí.
Do vlažného mléka vmícháme vajíčka, poté směs nalijeme do mísy s moukou a vytvoříme těsto, do kterého přidáme nakrájené rohlíky.
Posypeme povrch těsta hladkou moukou, aby nevyschlo, a necháme ho vykynout.
Následně těsto rozřežeme na čtyři nebo šest částí, podle toho, jak velké knedlíky si přejeme.
Vytvarujeme šišky a ponecháme je kynout ještě dalších 15 minut.
Následně je vložíme do vařící vody a vaříme je po dobu 20 minut.
Správně vykynuté těsto poznáme podle toho, že knedlíky se neponoří na dno, ale hezky plavou na hladině. Knedlíky pak přeneseme na vál nebo pracovní plochu, propícháme je dvojzubou vidlicí či špejlí, otočíme a znovu propícháme. Nakonec je rozkrojíme nití na dvě části. K pohodlnému vyndávání se skvěle hodí tzv. knedlíkovač.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houskové knedlíky
Houskové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které se často podává jako příloha k masovým pokrmům nebo omáčkám. Jsou vyrobeny z pšeničné mouky, mléka, vajec a kvasnic, což jim dává měkkou a nadýchanou konzistenci. Knedlíky se obvykle krájí na plátky a servírují se s omáčkami, jako je svíčková nebo holandská. Tento pokrm má dlouhou historii a je oblíbený v české kuchyni pro svou jednoduchost a vynikající chuť.