Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Uvaříme brambory ve slupce, poté je oloupeme a ještě teplé je propasírujeme. Přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Důkladně vypracujeme těsto, ze kterého připravíme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme se slupkou, oloupeme je a horké propasírujeme.

Do směsi přidáme mouku, vejce, petržel a sůl.

Uhněteme těsto a vytvoříme z něj válečky silné jako prst, které poté nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, nebo můžeme formovat noky pomocí dvou lžic.

V kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme noky a vaříme, až se vznese na povrch.

Uvařené noky vyndáme pomocí děrované naběračky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí jsou lahodným a oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou měkké brambory, hladká mouka a čerstvá petržel. Noky jsou jemné, nadýchané a skvěle se hodí jako příloha k masovým nebo zeleninovým pokrmům. V kombinaci s máslem a posypané nasekanou petrželí vytvářejí vynikající chuťový zážitek. Tento pokrm je nejen chutný, ale i jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro každodenní vaření.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, do 50 korun, přílohy, bramborové, bylinky, vegetarianské, noky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové noky s petrželí.

Přidat komentář