Bramborové noky s petrželí

Uvaříme brambory ve slupce, poté je oloupeme a ještě teplé je propasírujeme. Přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Důkladně vypracujeme těsto, ze kterého připravíme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme se slupkou, oloupeme je a horké propasírujeme.
Do směsi přidáme mouku, vejce, petržel a sůl.
Uhněteme těsto a vytvoříme z něj válečky silné jako prst, které poté nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, nebo můžeme formovat noky pomocí dvou lžic.
V kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme noky a vaříme, až se vznese na povrch.
Uvařené noky vyndáme pomocí děrované naběračky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí
Bramborové noky s petrželí jsou lahodným a oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou měkké brambory, hladká mouka a čerstvá petržel. Noky jsou jemné, nadýchané a skvěle se hodí jako příloha k masovým nebo zeleninovým pokrmům. V kombinaci s máslem a posypané nasekanou petrželí vytvářejí vynikající chuťový zážitek. Tento pokrm je nejen chutný, ale i jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro každodenní vaření.