Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Porce: 4

Uvnitř nadýchaná a zvenčí krásně zlatavě upečená. Taková by měla být ideální velikonoční nádivka s aromatem uzeného masa a množstvím zeleniny.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g uzeného masa
100 g vepřového masa
4 starší rohlíky
4 vejce
sůl
petrželová nať
mladé kopřivy
kontryhel (nebo popenec)
sádlo na vymazání pekáčku

Postup vaření podle receptu

Pekáček potřeme sádlem nebo vyložíme pečicím papírem. Vepřové a uzené maso dáme společně vařit.

Mezitím nakrájíme rohlíky na malé kostky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí jemně nasekáme. Rohlíky zalijeme vývarem a necháme, aby nasákly.

V misce smícháme žloutky se solí, přidáme jemně nasekanou petržel, mladé kopřivy a kontryhel a vše lehce promícháme se změklými rohlíky.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho zapracujeme do připravené hmoty. Poté směs rovnoměrně rozprostřeme do pekáče a upečeme do zlatova.

Servírujeme s hlávkovým salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je tradiční jídlo, které se podává během velikonočních svátků. Hlavními ingrediencemi jsou chleba, zelené bylinky, vejce a hrudí nebo další maso. Můžete do ní přidat i houby nebo jakékoli další oblíbené ingredience. Příprava nádivky zahrnuje namočení chleba a smíchání s ostatními složkami, což vytváří lahodnou a voňavou směs. Tato malé mistrovské dílo představuje propojení chutí jara a symbolizuje obnovu, kterou velikonoce nesou.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: vepřové maso, velikonoce, uzené maso, vaření, oběd, snadné, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, pečení, ostatní, bylinky, jiné maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Velikonoční nádivka.

Přidat komentář