Velikonoční nádivka
Uvnitř nadýchaná a zvenčí krásně zlatavě upečená. Taková by měla být ideální velikonoční nádivka s aromatem uzeného masa a množstvím zeleniny.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g uzeného masa
100 g vepřového masa
4 starší rohlíky
4 vejce
sůl
petrželová nať
mladé kopřivy
kontryhel (nebo popenec)
sádlo na vymazání pekáčku
Postup vaření podle receptu
Pekáček potřeme sádlem nebo vyložíme pečicím papírem. Vepřové a uzené maso dáme společně vařit.
Mezitím nakrájíme rohlíky na malé kostky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí jemně nasekáme. Rohlíky zalijeme vývarem a necháme, aby nasákly.
V misce smícháme žloutky se solí, přidáme jemně nasekanou petržel, mladé kopřivy a kontryhel a vše lehce promícháme se změklými rohlíky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho zapracujeme do připravené hmoty. Poté směs rovnoměrně rozprostřeme do pekáče a upečeme do zlatova.
Servírujeme s hlávkovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka je tradiční jídlo, které se podává během velikonočních svátků. Hlavními ingrediencemi jsou chleba, zelené bylinky, vejce a hrudí nebo další maso. Můžete do ní přidat i houby nebo jakékoli další oblíbené ingredience. Příprava nádivky zahrnuje namočení chleba a smíchání s ostatními složkami, což vytváří lahodnou a voňavou směs. Tato malé mistrovské dílo představuje propojení chutí jara a symbolizuje obnovu, kterou velikonoce nesou.

Tomáš Rohlena