Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vynikající vanilková zmrzlina nás může příjemně osvěžit.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks bílky z vajíčka
3 ks žloutky z vajíčka
60 g cukr - krystal
1 ks smetana ke šlehání
1 ks cukr vanilkový

Postup vaření podle receptu

Nejprve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si uděláme tuhý sníh.

Vezmeme si mísu a vyšleháme smetanu. Pomalu vmícháme vanilkový cukr.

Cukr krystal nasypeme do mísy, smícháme se žloutky a pomocí metličky zašleháváme. (ve vodní páře!) Po chvilce sundáme ze sporáku a pokračujeme ve šlehání. Nejlépe elektrickým šlehačem, ušetříme si práci.

Hotovou smetanu s cukrem, přidáme do našlehaných žloutků a pomaličku vmícháváme sníh.

Dáme na pár hodin zmrazit. Můžeme podávat k palačince nebo samostatně.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina je klasikou mezi dezerty, která potěší každého milovníka sladkostí. Připravuje se z kvalitních ingrediencí, mezi nimiž hrají hlavní roli čerstvá smetana a pravá vanilka. Její jemná a krémová textura se rozplývá na jazyku, zatímco intenzivní vanilkové aroma zaručuje nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento dezert je ideální volbou pro horké letní dny, ale stejně dobře poslouží jako zakončení slavnostní večeře. Skvělá sama o sobě, nebo v kombinaci s teplým čokoládovým dortem, vždy potěší vaše smysly.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dobroty, Domácí zmrzlina
Štítky: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vynikající vanilková zmrzlina.

Přidat komentář