Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina nás může příjemně osvěžit.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks bílky z vajíčka
3 ks žloutky z vajíčka
60 g cukr - krystal
1 ks smetana ke šlehání
1 ks cukr vanilkový
Postup vaření podle receptu
Nejprve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si uděláme tuhý sníh.
Vezmeme si mísu a vyšleháme smetanu. Pomalu vmícháme vanilkový cukr.
Cukr krystal nasypeme do mísy, smícháme se žloutky a pomocí metličky zašleháváme. (ve vodní páře!) Po chvilce sundáme ze sporáku a pokračujeme ve šlehání. Nejlépe elektrickým šlehačem, ušetříme si práci.
Hotovou smetanu s cukrem, přidáme do našlehaných žloutků a pomaličku vmícháváme sníh.
Dáme na pár hodin zmrazit. Můžeme podávat k palačince nebo samostatně.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina je klasikou mezi dezerty, která potěší každého milovníka sladkostí. Připravuje se z kvalitních ingrediencí, mezi nimiž hrají hlavní roli čerstvá smetana a pravá vanilka. Její jemná a krémová textura se rozplývá na jazyku, zatímco intenzivní vanilkové aroma zaručuje nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento dezert je ideální volbou pro horké letní dny, ale stejně dobře poslouží jako zakončení slavnostní večeře. Skvělá sama o sobě, nebo v kombinaci s teplým čokoládovým dortem, vždy potěší vaše smysly.