Oblíbená domácí tatarka

Zapomněli jste koupit tatarku? Chystáte grilování, zeleninový salát, rybu nebo hranolky? Nevadí, pojďme si ji udělat doma.
Ingredience aneb co potřebujete
pažitka nebo petrželka
1 ks okurka - sterilovaná
1 kávová lžička pepř černý - mletý
1 kávová lžička sůl
1 ks vajíčko
2OO ml olej
1 polévková lžíce hořčice -plnotučná
1 lžička ocet
1 ks malá kuchyňská cibule
Postup vaření podle receptu
Vyndáme si pažitku nebo petrželku, nakrájíme na prkénku a odložíme stranou.
Do nádoby dáme hořčici a ocet. Opepříme a osolíme.
Do sekáčku si dáme cibuli a nasekáme. To samé s okurkou. Vysypeme do základu. Potom přilijeme olej. Rozklepneme si do nádoby také jedno vajíčko.
Vše ručně nebo mixérem šleháme do zhoustnutí.
Kdo chce, může přidat zelenou pažitku nebo petrželku.
Domácí tatarka se brzy stane vaším oblíbencem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Oblíbená domácí tatarka
Oblíbená domácí tatarka je neodmyslitelnou součástí mnoha českých jídel. Tato krémová omáčka, která se vyznačuje pikantní chutí a jemnou konzistencí, vzniká spojením majonézy, hořčice, nakládaných okurek a dalších ingrediencí. Tajemství její jedinečné chuti často spočívá v rodinných receptech předávaných z generace na generaci. Perfektně doplňuje smažené pokrmy jako řízky, hranolky či ryby, ale skvěle se hodí i jako zálivka do salátů. Díky své jednoduché přípravě a univerzální chuti se stala oblíbencem mnoha domácností.