Zapečené žampiony portobello

Zapečené žampiony portobello
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Žampiony portobello se často používají jako alternativní zdroj masa a není to překvapující. Mají intenzivní chuť, šťavnatou konzistenci a jejich příprava je snadná a rychlá.

Ingredience aneb co potřebujete

4 velké žampiony portobello
80 g anglické slaniny
100 g taveného sýra
2 vejce
100 ml zakysané smetany
2 špetky grilovacího koření
4 plátky másla
sůl (dle chuti)
olivový olej (dle potřeby)
kousek parmezánu

Postup vaření podle receptu

Nakrájíme slaninu na malé kousky a sýr jemně nastrouháme.

V misce spojíme sýr, slaninu, vejce a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a přidáme trochu grilovacího koření.

Z žampionů vezmeme pouze kloboučky, nohy využijeme na přípravu jiné jídla. Kloboučky uvnitř osolíme a potřeme olivovým olejem.

Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme směs, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut.

Na závěr pečení posypeme každý klobouček troškou parmezánu a přidáme kousek másla. Necháme je dopéct odkryté, až získají zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené žampiony portobello

Zapečené žampiony portobello jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka hub. Tyto velké a masité houby se obvykle plní různými ingrediencemi, jako jsou sýry, bylinky, nebo zelenina, a poté se zapečou v troubě. Výsledkem je křupavý povrch a jemná chuť houbové dužiny. Jsou ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod, který můžete podávat s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem. Zapečené žampiony portobello jsou také skvělou volbou pro vegetariány a všechny, kdo hledají zdravější alternativu k masu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pečení, z jednoho pekáčku

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zapečené žampiony portobello.

Přidat komentář