Zapečený lilek

Lilek důkladně umyjeme, překrojíme na dvě poloviny, vydlabeme vnitřek (asi 1 cm od okraje necháme), osolíme, opepříme, potřením olejem a vložíme do trouby k upečení.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lilek
3 rajčata
1 červená paprika
1/2 menší cukety
1 cibulka
1 čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
mozzarella
1 hrnek kuskusu
zeleninový vývar (na zalití kuskusu, pokud nemáme, tak zalijeme vodou)
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Lilek důkladně umyjeme, překrojíme na dvě poloviny a vydlabeme dužinu, přičemž kolem okraje ponecháme asi 1 cm. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a pečeme v troubě 15 minut při teplotě 200 stupňů.
Mezitím na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje, osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, česnek, cuketu a vydlabanou část lilku a restujeme.
Kuskus vložíme do hrnku a zalijeme dvěma hrnky vývaru. Necháme, aby se voda vsákla, a poté směs přidáme do pánve a důkladně promícháme.
Lilky naplníme směsí, na vrch položíme plátky mozzarelly a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 15 minut.
Po vyjmutí pokrmu posypeme nasekanou bazalkou a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečený lilek
Zapečený lilek je lahodné a zdravé jídlo, které potěší nejen vegetariány. Hlavní ingrediencí je lilek, který se nakrájí na plátky, osolí, a nechá odstát, aby se zbavil hořkosti. Poté se plátky lilek pečou v troubě spolu s rajčatovou omáčkou, sýrem a aromatickým kořením. Vznikne tak chutný pokrm, který je ideální jako příloha nebo jako hlavní chod. Zapečený lilek se dá podávat s čerstvým pečivem nebo salátem, což ještě umocní jeho skvělou chuť. Vyzkoušejte tento pokrm a objevte kouzlo vlastnoručně připraveného jídla!