Alevropita

Alevropita
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Alevropita neboli Epiran Feta Tart je vaječná omeleta ve stylu slaného koláče. Je velmi snadný na přípravu a základem jsou samozřejmě vejce a sýr vstvený máslem.

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce rozuštěné máslo
2 šálky mléko
1 ricotta
1 sýr feta
oregano
tymián
chilli
těsto phyllo (podobné listovému těstu)

Postup vaření podle receptu

Troubu si rozpálíme a na plech si položíme list phylla. Vejce, mléko, ricottu a fetu vyšleháme do husté směsi. Přidáme zbytek ingrediencí a pokládáme na těsto. Překryjeme dalším plátem těsta, polijeme vajíčkem a dáme zapéct.

Co jste ještě nevěděli o receptu Alevropita

Alevropita je tradiční řecký pokrm, který pochází z Epiru, horského regionu na severozápadě Řecka. Tato jednoduchá, ale chutná pita se připravuje z mouky, olivového oleje a vody, a je často obohacena o místní sýr feta nebo jiné ingredience dle chuti. Alevropita se peče v troubě, až se vytvoří tenká a křupavá kůrka. Díky své jednoduchosti a možnosti snadné přípravy je oblíbeným pokrmem jak pro každodenní konzumaci, tak při slavnostních příležitostech. Podává se jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky, Řecké
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Alevropita.

Přidat komentář