Bagety nebo bulky

Bagety nebo bulky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tento recept je velmi jednoduchý a zvládne ho každý.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks vejce
0,25 dl vlažné mléko
600 g hladká mouka
1 balíček droždí
1 lžička cukr
2 špetky sůl
1 dl olej

na ozdobu
mák
kmín
sýr
hrubá sůl
sezamové semínko

na potření
1 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience promícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.

Z těsta vytváříme bochánky, ze kterých vytvoříme, buď bulky nebo bagety. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem  dle chuti a necháme chvilku vykynout. Poté bagety nařízneme ostrým nožem a dáme na plech. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při  180 °C asi 15minut.

Čerstvé bagety nebo bulky můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo samotné s různou oblohou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bagety nebo bulky

Bagety a bulky jsou oblíbené občerstvení po celém světě. Bageta, s křupavou kůrkou a měkkým středem, je ideální pro chutné sendviče. Můžete ji naplnit různými ingrediencemi, od čerstvé zeleniny po lahodné maso. Na druhé straně bulky jsou často měkké a hebké, výborné k hamburgerům nebo jako součást snídaně s sladkými pomazánkami. Obě varianty nabízejí široké možnosti využití a jsou oblíbené na piknicích, oslavách nebo jako rychlé sousto na cestách.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bagety nebo bulky.

Přidat komentář