Bagety nebo bulky

Tento recept je velmi jednoduchý a zvládne ho každý.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks vejce
0,25 dl vlažné mléko
600 g hladká mouka
1 balíček droždí
1 lžička cukr
2 špetky sůl
1 dl olej
na ozdobu
mák
kmín
sýr
hrubá sůl
sezamové semínko
na potření
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience promícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.
Z těsta vytváříme bochánky, ze kterých vytvoříme, buď bulky nebo bagety. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem dle chuti a necháme chvilku vykynout. Poté bagety nařízneme ostrým nožem a dáme na plech. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15minut.
Čerstvé bagety nebo bulky můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo samotné s různou oblohou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bagety nebo bulky
Bagety a bulky jsou oblíbené občerstvení po celém světě. Bageta, s křupavou kůrkou a měkkým středem, je ideální pro chutné sendviče. Můžete ji naplnit různými ingrediencemi, od čerstvé zeleniny po lahodné maso. Na druhé straně bulky jsou často měkké a hebké, výborné k hamburgerům nebo jako součást snídaně s sladkými pomazánkami. Obě varianty nabízejí široké možnosti využití a jsou oblíbené na piknicích, oslavách nebo jako rychlé sousto na cestách.