Smetanova bramborova kase s bataty

Sladké brambory zabalíme do alobalu, umístíme na plech a pečeme při 220 stupních, dokud nezměknou (45 až 60 minut, podle velikosti brambor). Měla jsem jeden…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
400 g (sladkych brambor) batáty
50 ml smetany
30 g masla
mleko dle potreby
sul
Postup vaření podle receptu
Sladké brambory zabalíme do alobalu, položíme je na plech a pečeme při 220 stupních, dokud nezměknou (cooking time is about 45 to 60 minutes, depending on the size of the potatoes). Měla jsem jeden velký brambor, který jsem rozkrojila na poloviny, a každou polovinu jsem zabalila zvlášť a pekla je řeznou stranou nahoru.
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou.
Vodu slijeme, přidáme upečené batáty bez slupky, máslo, teplou smetanu, mléko podle potřeby a rozmačkáváme na kaši.
Přidáme sůl na dochucení.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanova bramborova kase s bataty
Smetanova bramborová kaše s bataty je lahodný pokrm, který spojuje krémovost klasické bramborové kaše s jemnou sladkostí batátů. Tato kombinace dodává kaši nejen bohatou chuť, ale také atraktivní barvu. Batáty, známé svými nutričními hodnotami, obohacují pokrm o přírodní cukry a vitamíny. Smetana poskytuje kaši hladkou a sametovou texturu, což ji dělá ideální přílohou k mnoha jídlům. Vychutnejte si tuto moderní variantu tradičního receptu jako dokonalý doplněk k pečenému masu nebo zeleninovým pokrmům.