Bramborovo - celerové pyré

Bramborovo - celerové pyré
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, rozpučíme, pridáme maslo a pomaly prilievame horúce mlieko.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
1/2 celeru (velkého)
sůl
voda
100 g másla
mléko (teplé)

(Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe.)

Postup vaření podle receptu

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a dáme variť do osolenej vody.

Po uvaření slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a za stálého míchání přiléváme horké mléko, dokud nezískáme hladkou konzistenci.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborovo - celerové pyré

Bramborovo-celerové pyré je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť brambor s aromatickým celerem. Tento krémový přílohový pokrm je ideální k masovým pokrmům nebo zeleninovým jídlům. Příprava je jednoduchá: stačí vařit brambory a celer, poté je rozmixovat s máslem a mlékem na hladké pyré. Přidáním bylinek, jako je třeba pažitka nebo petržel, lze dosáhnout ještě zajímavější chuti. Bramborovo-celerové pyré je skvělou alternativou k tradičnímu bramborovému pyré a osloví milovníky zdravé výživy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 30 minut, do 50 korun, slovenská, bezlepkové, přílohy, bramborové, podzimní, vegetarianské, zeleninové přílohy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborovo - celerové pyré.

Přidat komentář