Bramborovo - celerové pyré

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, rozpučíme, pridáme maslo a pomaly prilievame horúce mlieko.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
1/2 celeru (velkého)
sůl
voda
100 g másla
mléko (teplé)
(Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe.)
Postup vaření podle receptu
Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a dáme variť do osolenej vody.
Po uvaření slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a za stálého míchání přiléváme horké mléko, dokud nezískáme hladkou konzistenci.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborovo - celerové pyré
Bramborovo-celerové pyré je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť brambor s aromatickým celerem. Tento krémový přílohový pokrm je ideální k masovým pokrmům nebo zeleninovým jídlům. Příprava je jednoduchá: stačí vařit brambory a celer, poté je rozmixovat s máslem a mlékem na hladké pyré. Přidáním bylinek, jako je třeba pažitka nebo petržel, lze dosáhnout ještě zajímavější chuti. Bramborovo-celerové pyré je skvělou alternativou k tradičnímu bramborovému pyré a osloví milovníky zdravé výživy.