Bramborové noky s petrželí

Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a ještě teplé rozetřeme. Přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Zpracujeme těsto, ze kterého formujeme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky
Postup vaření podle receptu
Brambory vaříme ve slupce, potom je oloupeme a ještě teplé je prolisujeme.
Do směsi vložíme mouku, vejce, petržel a sůl.
Uhněteme těsto a utvoříme z něj válečky o velikosti ukazováčku, které poté nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, nebo můžeme noky tvarovat pomocí dvou lžic.
V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme noky a vaříme je, až vyplavou na povrch.
Uvařené noky vyndáme děrovanou lžící.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí
Bramborové noky s petrželí jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje jednoduchost a chuť. Tyto jemné noky se vyrábějí z vařených brambor, mouky a vajec, což vytváří příjemně nadýchanou konzistenci. Po uvaření se často podávají s rozpáleným máslem a čerstvou petrželkou, která dodává pokrmu svěží aroma. Bramborové noky lze také kombinovat s různými omáčkami, což z nich dělá univerzální jídlo, které si oblíbí celá rodina.