Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a ještě teplé rozetřeme. Přidáme mouku, vejce, petržel a sůl. Zpracujeme těsto, ze kterého formujeme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst nasekané petrželky

Postup vaření podle receptu

Brambory vaříme ve slupce, potom je oloupeme a ještě teplé je prolisujeme.

Do směsi vložíme mouku, vejce, petržel a sůl.

Uhněteme těsto a utvoříme z něj válečky o velikosti ukazováčku, které poté nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, nebo můžeme noky tvarovat pomocí dvou lžic.

V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme noky a vaříme je, až vyplavou na povrch.

Uvařené noky vyndáme děrovanou lžící.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové noky s petrželí

Bramborové noky s petrželí jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje jednoduchost a chuť. Tyto jemné noky se vyrábějí z vařených brambor, mouky a vajec, což vytváří příjemně nadýchanou konzistenci. Po uvaření se často podávají s rozpáleným máslem a čerstvou petrželkou, která dodává pokrmu svěží aroma. Bramborové noky lze také kombinovat s různými omáčkami, což z nich dělá univerzální jídlo, které si oblíbí celá rodina.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, do 50 korun, přílohy, bramborové, bylinky, vegetarianské, noky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové noky s petrželí.

Přidat komentář