Celerové karbanátky

Celerové karbanátky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Celer důkladně očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a krátce povaříme v osolené vodě – nesmí být úplně uvařený! Mleté maso smícháme s vejcem a kořením, přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 kg mletého masa
1 celer
cca 2 dcl mléka
hrstka strouhanky na zahuštění
1 vejce
solamyl
pepř
sůl
na trojobal
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Celer omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a krátce povaříme ve slané vodě, ale nesmíme ho uvařit do měkka!

Mleté maso důkladně spojíme s vejcem a kořením, poté přimícháme nastrouhaný, částečně uvařený celer a pomocí mléka a strouhanky utvoříme hustou směs.

Přidáme lžíci škrobové mouky.

Z připravené směsi tvarujeme malé kuličky, které postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, a poté je osmažíme dozlatova. Servírujeme je s bramborami, kaší nebo salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Celerové karbanátky

Celerové karbanátky jsou vynikající vegetariánskou alternativou k klasickým masovým karbanátkům. Jsou vyrobené z nastrouhaného celeru, který dodává pokrmu zajímavou chuť a konzistenci. Tyto karbanátky jsou obvykle ochuceny bylinkami, česnekem a kořením, což je dělá ještě chutnějšími. Po osmažení na pánvi získávají zlatavou kůrčičku, která kontrastuje s jemným vnitřkem. Podávají se nejlépe s jogurtovým dresinkem nebo jako příloha k salátu. Celerové karbanátky jsou nejen lahodné, ale také zdravé a výživné, ideální pro každého, kdo hledá chutnou zeleninovou variantu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: Zelenina, mleté maso, karbanátky, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, smažení, podzimní, zimní recepty, večírky a oslavy, minutky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Celerové karbanátky.

Přidat komentář