Zelné závitky plněné mletým masem

Zelné závitky plněné mletým masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Odloupneme zelné listy a krátce je povaříme v horké vodě, aby změkly, poté je potřeme hořčicí. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme jemně nakrájenou cibuli a…

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 hlávky bílého zelí
250 g mletého masa
cibule
3 stroužky česneku
horčice
sůl
pepř
kmín
anglická slanina

Postup vaření podle receptu

Oddělíme zelné listy a krátce je povaříme v horké vodě, aby změkly, a poté je potřeme hořčicí.

Mleté maso dochutíme solí a pepřem, poté přimícháme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

Na zelí položíme masovou směs, zabalíme ji a na vrch dáme anglickou slaninu. Poté dáme péct do trouby na 200°C přibližně na 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zelné závitky plněné mletým masem

Zelné závitky plněné mletým masem jsou tradičním pokrmem, který si získává srdce mnoha milovníků domácí kuchyně. Měkké zelné listy se plní chutnou směsí z mletého masa, rýže a koření, což vytváří harmonickou kombinaci chutí. Po pečení se závitky obvykle podávají s omáčkou, která dodává pokrmu šťavnatost a bohatost. Tento delikátní pokrm je oblíbený nejen v české, ale i ve středoevropské kuchyni a často se připravuje na rodinné oslavy či během svátečních příležitostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: mleté maso, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pečení, podzimní, zimní recepty, zelí

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zelné závitky plněné mletým masem.

Přidat komentář