Zelné závitky plněné mletým masem

Odloupneme zelné listy a krátce je povaříme v horké vodě, aby změkly, poté je potřeme hořčicí. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme jemně nakrájenou cibuli a…
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 hlávky bílého zelí
250 g mletého masa
cibule
3 stroužky česneku
horčice
sůl
pepř
kmín
anglická slanina
Postup vaření podle receptu
Oddělíme zelné listy a krátce je povaříme v horké vodě, aby změkly, a poté je potřeme hořčicí.
Mleté maso dochutíme solí a pepřem, poté přimícháme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Na zelí položíme masovou směs, zabalíme ji a na vrch dáme anglickou slaninu. Poté dáme péct do trouby na 200°C přibližně na 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelné závitky plněné mletým masem
Zelné závitky plněné mletým masem jsou tradičním pokrmem, který si získává srdce mnoha milovníků domácí kuchyně. Měkké zelné listy se plní chutnou směsí z mletého masa, rýže a koření, což vytváří harmonickou kombinaci chutí. Po pečení se závitky obvykle podávají s omáčkou, která dodává pokrmu šťavnatost a bohatost. Tento delikátní pokrm je oblíbený nejen v české, ale i ve středoevropské kuchyni a často se připravuje na rodinné oslavy či během svátečních příležitostí.