Karbanátky s bramborovými chipsy

Rohlíky namočíme v mléce a poté je rozmixujeme s anglickou slaninou a cibulí. Přimícháme maso, vejce, česnek, majoránku a opatrně sůl, protože chipsy...
Ingredience aneb co potřebujete
50 dkg mletého masa (míchané vepřové a hovězí)
15 dkg libové anglické slaniny nebo uzeného masa
12 dkg paprikových chipsů
2 rohlíky
mléko
2 vejce
1 větší cibule
2-4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
koření na mletá masa
strouhanka
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
Postup vaření podle receptu
Rohlíky namočíme do mléka a poté je rozmixujeme s anglickou slaninou a cibulí.
Přidáme maso, vejce, česnek, majoránku, sůl (opatrně, protože chipsy jsou už slané), pepř a koření. Vše dobře promícháme a přidáme rozmačkané chipsy, které jsme předtím trochu pokřtili v pytlíku, aby zůstaly kousky. Můžeme také podle potřeby zahustit trochou strouhanky.
Připravíme karbanátky, obalíme je v mouce, ve vejci a ve strouhance, a poté je osmažíme na oleji dozlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky s bramborovými chipsy
Karbanátky s bramborovými chipsy jsou vynikající kombinací chutí, která potěší každého milovníka masa a křupavých příloh. Tyto chutné karbanátky, připravené z kvalitního mletého masa, jsou často ochucené bylinkami a kořením, což jim dodává jedinečnou chuť. Bramborové chipsy, podávané jako křupavá příloha, skvěle doplňují texturu a kontrastují s jemností karbanátků. Tato jídla jsou nejen lahodná, ale také rychlá a snadná na přípravu, což je činí oblíbenou volbou pro rodinné večeře či posezení s přáteli.