Masové kuličky v rýži
Cibuli nasekáme na malé kousky a smícháme ji s olejem a předem propláchnutou rýží. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do předehřáté trouby…
Ingredience aneb co potřebujete
Kuličky
400 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibule
olej
bylinky (pažitka, petrželka, libeček)
2-3 lžíce strouhanky
50 ml studeného mléka
sůl
mletý pepř
Dále
1 hrnek rýže (jasmínová nebo jiná)
2 hrnky vody
1 cibule
1 větší paprika (nejlépe červená)
1 hrst mraženého hrášku
olej
4 kuličky nového koření
1 špetka kari
sůl
strouhaný sýr
Postup vaření podle receptu
Najemno nasekanou cibuli smícháme s olejem a propláchnutou rýží. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Poté vše vložíme do předehřáté trouby.
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a ostatními ingrediencemi. S mokrýma rukama vytvoříme kuličky.
Zahřejeme olej a kuličky zprudka osmažíme ze všech stran. Jen na chvilku, aby se zatáhly a zůstaly šťavnaté.
Když je rýže téměř měkká, přidáme hrášek a zapracujeme do ní kuličky. Poté je potřeme výpekem (část můžeme vmíchat i do rýže) a posypeme sýrem.
Přidáme do trouby na asi 10 minut na zapékání. Podáváme hned se zeleninovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masové kuličky v rýži
Masové kuličky v rýži jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje chuťově vynikající masové kuličky s jemnou rýží. Tato kombinace je nejen sytá, ale i velmi chutná. Kuličky jsou často připraveny z mletého masa, ochucené bylinkami a kořením, a poté vařené nebo pečené do zlatova. Podávané na nadýchané rýži s omáčkou nebo zeleninou tvoří ideální rodinný oběd nebo večeři. Tento pokrm lze snadno přizpůsobit různým chutím a tradičním receptům, což z něj činí všestrannou volbu pro každou příležitost.

Tomáš Rohlena