Sekaná ve slanině

Nejprve osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Po jejím vychladnutí ji přidáme do mletého masa, přimícháme další ingredience a směs důkladně promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
600 g mletého masa mix
1 cibule
utřený česnek (cca 5 stroužků)
1 rohlík, předem namočený v mléce
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
trocha strouhanky na zahuštění
150 g anglické slaniny (plátky)
Postup vaření podle receptu
Nejprve osmažíme cibuli nakrájenou na malé kousky. Po vychladnutí ji přidáme k mletému masu, přidáme další ingredience a důkladně promícháme.
Z mletého masa vytvoříme malé válečky, které obalíme plátky anglické slaniny. Uložíme je do pekáče, lehce podlijeme a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dokud nezhnědnou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je oblíbené české jídlo, které kombinuje šťavnaté mleté maso s aromatickou slaninou. Tato delikatesa se často peče v troubě, což zajišťuje, že zůstanou všechny chutě dokonale propojené. Slanina dodává sekané bohatou chuť a křupavou texturu, zatímco maso si uchovává vláčnost. Servíruje se obvykle s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem a okurkovým salátem, což z ní činí sytý pokrm vhodný pro rodinné obědy či slavnostní večeře. Sekaná ve slanině je prostě klasika, kterou si zamilujete!