Pečené plněné papriky

Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky.
Ingredience aneb co potřebujete
Náplň paprik
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 cibule
sůl dle chuti
pepř dle chuti
8 světlých paprik
Omáčka
1 cibule
2 PL hladké mouky
1 malý protlak
1 rajská šťáva - Pomodori
5 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
2 PL cukru
sůl dle chuti
pepř dle chuti
1 PL sádka
špetka skořice
vývar
Postup vaření podle receptu
Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme vypranými a očištěnými paprikami, které jsme zbavili semen.
Na pánvi na lžíci sádla osmahneme cibuli, poté ji posypeme moukou a promícháme. Následně přilijeme rajčatovou šťávu a vývar. Do směsi přidáme koření, rajčatový protlak, trochu cukru a přivedeme k varu.
Do pekáče s omáčkou vložíme plněné papriky a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů. Jakmile jsou papriky s masem měkké, vyjmeme pekáč z trouby.
Papriky vyndáme, omáčku přefiltrujeme a odstraníme koření. Můžeme také přidat skořici podle chuti. Papriky pak vrátíme zpět do omáčky. Servírujeme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené plněné papriky
Pečené plněné papriky jsou vynikajícím pokrmem, který potěší chuťové buňky mnoha lidí. Papriky jsou plněné směsí mletého masa, rýže, bylinek a koření, které se pečou do zlatova. Tento pokrm je oblíbený nejen pro svou skvělou chuť, ale také pro svou barevnost a zdravý obsah zeleniny. Na talíři se často servírují s rajčatovou omáčkou nebo čerstvým salátem. Pečené plněné papriky jsou ideální volbou na rodinný oběd nebo večeři a snadno si je zamilujete.