Čevabčiči

Čevabčiči, malé masové kuličky pocházející z balkánské kuchyně, jsou přípravy velmi jednoduché. Potřebujete pouze mleté maso, ostatní ingredience pravděpodobně najdete ve své kuchyni.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
1 lžička sladké papriky
1-2 stroužky česneku
1 větší cibule
mletý černý pepř
1 špetka soli
pálivá paprika
majoránka
olej
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme a spojíme s masem.
Do směsi přidáme ostatní suroviny a pečlivě promícháme.
Směs důkladně promícháme, vytvarujeme ji do podoby cihly a necháme asi na jednu hodinu zchladnout v lednici.
Po vychladnutí z tuhé směsi nakrájíme plátky silné 2-3 cm, ze kterých vytvoříme válečky.
Smažíme na pánvi s malým množstvím oleje nebo grilujeme a pravidelně otáčíme.
Podáváme s cibulí, hořčicí a bramborem nebo s pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči
Čevabčiči jsou tradiční balkánské masové kuličky, obvykle vyrobené z mletého hovězího nebo jehněčího masa, které se koření česnekem, paprikou a dalšími bylinkami. Tyto chutné kousky masa se grilují nebo opékají na pánvi a podávají se s pita chlebem, cibulí a jogurtovou omáčkou. Čevabčiči jsou oblíbené nejen v bývalých jugoslávských zemích, ale i po celém světě, díky své výrazné chuti a jednoduché přípravě. Ideální jsou pro letní grilovačky a rodinné oslavy.