Čevabčiči

Čevabčiči
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 4

Čevabčiči, malé masové kuličky pocházející z balkánské kuchyně, jsou přípravy velmi jednoduché. Potřebujete pouze mleté maso, ostatní ingredience pravděpodobně najdete ve své kuchyni.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého masa
1 lžička sladké papriky
1-2 stroužky česneku
1 větší cibule
mletý černý pepř
1 špetka soli
pálivá paprika
majoránka
olej

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme a spojíme s masem.

Do směsi přidáme ostatní suroviny a pečlivě promícháme.

Směs důkladně promícháme, vytvarujeme ji do podoby cihly a necháme asi na jednu hodinu zchladnout v lednici.

Po vychladnutí z tuhé směsi nakrájíme plátky silné 2-3 cm, ze kterých vytvoříme válečky.

Smažíme na pánvi s malým množstvím oleje nebo grilujeme a pravidelně otáčíme.

Podáváme s cibulí, hořčicí a bramborem nebo s pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči

Čevabčiči jsou tradiční balkánské masové kuličky, obvykle vyrobené z mletého hovězího nebo jehněčího masa, které se koření česnekem, paprikou a dalšími bylinkami. Tyto chutné kousky masa se grilují nebo opékají na pánvi a podávají se s pita chlebem, cibulí a jogurtovou omáčkou. Čevabčiči jsou oblíbené nejen v bývalých jugoslávských zemích, ale i po celém světě, díky své výrazné chuti a jednoduché přípravě. Ideální jsou pro letní grilovačky a rodinné oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (52 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: grilování, mleté maso, restování, oběd, snadné, rychlé, běžný den, slané, do 100 korun, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pikantní, balkánská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čevabčiči.

Přidat komentář