Masové kuličky s fazolemi
Mleté maso v kuličkách je velmi populární a dá se udělat na různé způsoby, například osmahnuté s chutnou zeleninovou směsí a fazolemi.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g mletého vepřového masa
1 malá cibule
sůl
pepř
1 lžíce nasekané petrželky
1 konzerva červených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
2 plné lžíce rajského protlaku
200 g kořenové zeleniny
1 lžička cukru
chilli (podle chuti)
oregano
sůl
pepř
olej
Postup vaření podle receptu
Na přípravu masových kuliček nasekáme cibuli na drobno a smícháme ji s masem, solí a pepřem. Mokré ruce použijeme k vytvoření kuliček, které necháme chvíli odpočívat.
Cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na oleji. Poté přidáme kuličky a osmažíme je ze všech stran. Následně přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a společně ji orestujeme s masem.
Přidáme cukr, sůl a protlak a chvíli společně smažíme. Poté přilijeme trochu vody a dusíme 10–15 minut, v závislosti na velikosti kuliček. Kdo si přeje, může část omáčky rozmixovat tyčovým mixérem, čímž se omáčka více zahustí.
Na závěr přidáme fazole bez nálevu. Vše společně prohřejeme a dochutíme pepřem, chilli a oreganem podle vlastní chuti. Servírujeme s chlebem nebo samotné.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masové kuličky s fazolemi
Masové kuličky s fazolemi jsou lahodným a výživným pokrmem, který spojuje šťavnaté mleté maso s jemně uvařenými fazolemi. Toto jídlo je skvělou volbou pro rodinné obědy, protože je snadné na přípravu a potěší chuťové pohárky všech členů domácnosti. Kuličky se často ochucují různými bylinkami a kořením, což jim dodává jedinečnou chuť. Na talíři je můžete podávat s omáčkou, rýží nebo čerstvým chlebem, což z této kombinace činí ideální variantu pro zdravý a chutný pokrm.

Tomáš Rohlena