Masovo zeleninový nákyp

Masovo zeleninový nákyp
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 5

Zeleninový nákyp se masem je skvělým letním jídlem. V chladničce obvykle najdeme dostatek vhodné zeleniny, a po nezbytné přípravě…

Ingredience aneb co potřebujete

Zelenina
0,5 květáku
3 růžičky brokolice
1 větší mrkev
0,75 celého pórku
0,5-1 červená paprika špičatá
0,5 kedlubny
zelená petrželka
1 špetka tymiánu
zeleninový bujón (dle potřeby)
Maso
2 stroužky česneku
1 lžíce zeleninového dochucovadla
3/4 kg mletého kuřecího masa
mletý pepř
sůl
1 lžička grilovacího koření
1 lžíce sójové omáčky
voda podle potřeby
1 lžíce hladké mouky (vrchovatá)
olej
máslo
1 dl mléka
4 vejce
1 lžička bylinkového koření
2 hrsti strouhaného sýru gouda

Postup vaření podle receptu

Veškerou zeleninu nakrájíme na drobné kousky, květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky. Všechny ingredience vložíme do hlubší pánve s troškou másla a oleje. Na nízkém plameni opékáme.

Na pánvi osmahneme tymián a nasekaný česnek. Poté přidáme maso a promícháme, aby se rozpadlo na menší kousky. Po chvíli dolijeme vodu a necháme ji pomalu vyvařit. Dále přidáme směs vody s moukou, grilovacím kořením a sójovou omáčkou, kterou jsme předtím rozšlehali. Necháme vše provařit. Nakonec nasekáme petrželku a také ji vmícháme do směsi. Všechny ingredience přendáme do vymazaného pekáče.

Předehřejeme troubu na 200 °C. Umožníme si připravit marinádu z mléka, vajec, bylinkového koření a strouhaného sýra goudy.

Nákyp dáme do trouby a snížíme teplotu na 180 °C. Po přibližně 20 minutách zalijeme zálivkou, rovnoměrně rozprostřeme sýr po povrchu a přidáme kousky másla. Pečeme, dokud není povrch zlatavý.

Co jste ještě nevěděli o receptu Masovo zeleninový nákyp

Masovo zeleninový nákyp je chutné a výživné jídlo, které spojuje kousky masa s různými druhy zeleniny. Obvykle se připravuje z mletého masa, brambor, mrkve a papriky, dochucené bylinkami a kořením. Nákyp se peče do zlatova, což mu dodává lahodnou křupavou kůrku. Je ideálním pokrmem pro rodinné obědy či večeře, neboť je jednoduché na přípravu a lze ho podávat jako hlavní chod s čerstvým salátem. Tento pokrm potěší nejen chuťové buňky, ale také je skvělým zdrojem živin.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: kuřecí maso, mleté maso, drůbeží maso, oběd, běžný den, večeře, snadný, pečení, evropská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Masovo zeleninový nákyp.

Přidat komentář