Masové koule ve smetanové omáčce

Finely ground meat vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, žloutky, Solamyl a na jemno nastrouhané…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
1 cibule
3 vařené brambory
2 žloutky
2 lžičky Solamylu
1 hrst strouhanky
150 ml smetany na šlehání
pepř
olej
sůl
Omáčka
250 ml smetany
1 lžíce hořčice
150 ml vývaru (bujón)
2 lžičky Solamylu
sůl (je-li třeba)
Postup vaření podle receptu
Mleté maso vložíme do mísy, osolíme a opepříme, poté důkladně promícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, žloutky, Solamyl, nastrouhané uvařené brambory, strouhanku a smetanu, a nakonec vše ručně zpracujeme na hladkou směs.
Koláčovou formu potřeme olejem a do ní umístíme masové kuličky, které jsme si vytvořili (menší jsou lepší). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova, přibližně 40 minut, a v polovině pečení kuličky otočíme.
Poté vyjmeme koule z pekáče a na sporáku připravíme omáčku. Přidáme smetanu, Solamyl, hořčici a vývar, vše důkladně promícháme metlou do hladké konzistence, pak vrátíme koule zpět a krátce povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masové koule ve smetanové omáčce
Masové koule ve smetanové omáčce jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje jemnost masa s bohatou smetanovou chutí. Tyto lahodné koule se často připravují z mletého masa, které je ochuceno bylinkami a kořením. Po upečení nebo uvaření se podávají s krémovou omáčkou, která dodává jídlu nejen chuť, ale i krásnou konzistenci. K této delikatesě se skvěle hodí přílohy jako bramborové knedlíky, těstoviny nebo čerstvá zelenina. Je to ideální jídlo na rodinné obědy či slavnostní večeře.