Karbanátky na pivu

Nakrájíme housku na malé kousky a zalijeme ji mlékem, aby dobře nasákla. Poté přidáme maso, koření, vejce, mouku a na drobno nakrájenou a osmaženou slaninu.
Ingredience aneb co potřebujete
1 houska
mléko
slanina
vejce
500 g mletého masa
mletá paprika
mletý pepř
sůl
trocha hladké mouky
na osmahnutí lžíce oleje
na dopečení sklenice piva
Postup vaření podle receptu
Housku nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, aby dobře nasákla. Poté přimícháme maso, koření, vejce, mouku a osmaženou slaninu nakrájenou na drobno. Všechny ingredience důkladně promícháme a osolíme.
Vytvoříme přibližně 8 karbanátků. Osmažíme je na tuku z slaniny a oleji, poté je přemístíme (podle potřeby) do pekáče nebo zapékací misky. Podlijeme je skleničkou piva a pečeme přibližně 30 minut při 180°C. Během pečení je v polovině otočíme, aby se pěkně propekly.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky na pivu
Karbanátky na pivu jsou výjimečná delikatesa, která spojuje tradiční českou kuchyni s aromatickým pivem. Tyto masové placky se připravují z mletého masa, bylinek a čerstvého piva, které dodává jídlu jedinečnou chuť a šťavnatost. Před pečením se těsto často obohacuje o strouhanku a cibuli, což karbanátkům dodává dokonalou strukturu. Servírují se obvykle s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem a zeleninovým salátem, což z nich činí sytý a chutný pokrm, ideální pro rodinné obědy nebo večeře.