Karbanátky na pivu

Karbanátky na pivu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nakrájíme housku na malé kousky a zalijeme ji mlékem, aby dobře nasákla. Poté přidáme maso, koření, vejce, mouku a na drobno nakrájenou a osmaženou slaninu.

Ingredience aneb co potřebujete

1 houska
mléko
slanina
vejce
500 g mletého masa
mletá paprika
mletý pepř
sůl
trocha hladké mouky
na osmahnutí lžíce oleje
na dopečení sklenice piva

Postup vaření podle receptu

Housku nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, aby dobře nasákla. Poté přimícháme maso, koření, vejce, mouku a osmaženou slaninu nakrájenou na drobno. Všechny ingredience důkladně promícháme a osolíme.

Vytvoříme přibližně 8 karbanátků. Osmažíme je na tuku z slaniny a oleji, poté je přemístíme (podle potřeby) do pekáče nebo zapékací misky. Podlijeme je skleničkou piva a pečeme přibližně 30 minut při 180°C. Během pečení je v polovině otočíme, aby se pěkně propekly.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky na pivu

Karbanátky na pivu jsou výjimečná delikatesa, která spojuje tradiční českou kuchyni s aromatickým pivem. Tyto masové placky se připravují z mletého masa, bylinek a čerstvého piva, které dodává jídlu jedinečnou chuť a šťavnatost. Před pečením se těsto často obohacuje o strouhanku a cibuli, což karbanátkům dodává dokonalou strukturu. Servírují se obvykle s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem a zeleninovým salátem, což z nich činí sytý a chutný pokrm, ideální pro rodinné obědy nebo večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: mleté maso, karbanátky, restování, oběd, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky na pivu.

Přidat komentář