Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Maso promícháme s kořením, smetanou a cibulí a tvarujeme malé šišky dlouhé přibližně 10 cm. Fritézu mírně pokropíme olejem. Brambory důkladně omyjeme a...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g mletého masa mix
sůl podle chuti
pepř podle chuti
1 lžíce hořčice
trošinku grilovacího koření
1 lžička sladké mleté papriky
1 menší cibule nasekaná na drobno
2 lžíce Ramy Krémové 19%
brambory ve slupce, dobře umyté
olej ve spreji

Postup vaření podle receptu

Směs masa, koření, smetany a cibule důkladně promícháme a vytvarujeme malé šišky o délce přibližně 10 cm.

Koš fritéry lehce potřeme olejem.

Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme je na plátky silné přibližně 4 mm.

Mletá masa ve tvaru šišek umístíme do fritovacího koše, nastavíme teplotu na 180 stupňů a čas na 18 minut. Přibližně v polovině doby fritézu nezastavujeme, koš vyjmeme a šišky opatrně otočíme. Poté koš vrátíme zpět a pokračujeme v smažení.

Bramborové plátky vložíme do fritézy, osolíme je a jemně pokropíme olejem. Smažíme je po dobu 12 minut při teplotě 200 stupňů. Pokud se nám zdají nedostatečně opečené, přidáme několik minut.

Servírujeme s cibulí, hořčicí a zeleninou dle vlastního výběru.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Čevapčiči z horkovzdušné fritézy jsou skvělou alternativou k tradičnímu grilování. Tato lahodná masová směs, obvykle připravována z hovězího a vepřového masa, se ochucuje kořením a bylinkami. V horkovzdušné fritéze zůstávají šťavnaté a dodávají pokrmu křupavou texturu bez nadměrného tuku. Podávejte je s čerstvým chlebem, cibulí a jogurtovým dipem pro dokonalý zážitek. Tento zdravější způsob přípravy čevapčiči potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: mleté maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, snadný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čevapčiči z horkovzdušné fritézy.

Přidat komentář