Tvarůžkové karbanátky na pivu

Natrháme rohlík na menší kousky a podlijeme mlékem. Necháme ho chvíli nasáknout. Poté ho jemně vymačkáme a přidáme k mletému masu. Do masa následně přidáme vejce.…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
1 rohlík
trochu mléka
1 vejce
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 balení tvarůžků
strouhanka na obalení
olej na smažení
asi 100 - 150 ml světlého piva
Postup vaření podle receptu
Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme ho chvíli nasáknout. Poté ho lehce vymačkáme a přimícháme k masu. Do masa přidáme vejce, jemně nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Nakonec do směsi vmícháme tvarůžky nakrájené na malé kostičky. Vše důkladně promícháme a necháme odpočívat v chladničce asi hodinu.
Nejprve si navlhčíme ruce a tvarujeme karbanátky, které následně obalíme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji. Poté z pánve většinu oleje vylijeme a karbanátky zalijeme pivem. Pánev přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 2-3 minuty, pak karbanátky otočíme a dusíme je i z druhé strany. Jakmile se většina piva odpaří, máme hotovo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarůžkové karbanátky na pivu
Tvarůžkové karbanátky na pivu jsou lahodným pokrmem, který spojuje tradiční české chutě s trochou inovace. Tyto karbanátky jsou vyrobeny z tvarůžků, což jsou specifické české sýry s výraznou vůní a chutí. Smažené na zlatavou kůrčičku, podávané například s bramborovou kaší nebo salátem, osloví nejen milovníky sýrů. Přidání piva do těsta dodává karbanátkům jedinečný šmrnc a pitelnost. Tento pokrm je ideální volbou pro sváteční stůl či jako vynikající mlsání na oslavy s přáteli.