Holandské řízky

Holandské řízky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 5

Holandské řízky představují šťavnaté maso obalené sýrem v trojobalu. I když nepocházejí přímo z Nizozemska, jsou přesto vynikající a rychle se připravují.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého vepřového masa (nejlépe vepřová plec)
200 g strouhaného eidamu
0,5-1 hrnek mléka (podle potřeby)
sůl
mletý pepř
Na obalení
vejce
strouhanka
Na smažení
olej

Postup vaření podle receptu

Den předem smícháme maso se studeným mlékem, které přidáváme postupně v potřebném množství. Poté vše přikryté uložíme do mísy a dáme na noc do lednice.

Druhý den vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme řízky.

Nejdříve namočíme řízky do rozšlehaného vejce a poté je obalíme ve strouhance. Tento postup obalení zopakujeme ještě jednou.

Smažíme řízky z obou stran v horkém oleji.

Servírujeme s bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Holandské řízky

Holandské řízky jsou oblíbeným pokrmem, který se často podává jako hlavní jídlo. Jde o plátky masa, obvykle vepřového, které jsou obalené ve vajíčku a strouhance, a poté smažené do zlatova. Tento pokrm se vyznačuje křupavou kůrkou a jemným masem uvnitř. Holandské řízky se často servírují s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami a oblíbenou omáčkou. Jsou skvělou volbou pro rodinné obědy či večeře a potěší každého milovníka masitých pokrmů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (240 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: vepřové maso, mleté maso, karbanátky, oběd, snadné, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Holandské řízky.

Přidat komentář